lørdag 28. august 2010

HTC Columbia totalt overlegne

Vuelta Espana åpnet i kveld med en lagtempo. Det var en åpning som for mange sikkert ble forbigått i stillhet. En lagtempo på dette tidspunktet var ikke noe høydare. I hvertfall ikke for noen andre enn HTC Columbia. Laget er mestre på lagtempo og knuste i dag absolutt all motstand. Med Cavendish først over målstreken, og dermed i ledertrøya i morgen, satt HTC Columbia tidlig i løpet standarden. 14.06 etter 13 kilometers sykling viste seg å være en så sterk tid at de andre lagene bare måtte konsentrere seg om andreplassen. Den tok Liquigas, 10 sekunder bak HTC Columbia, og 2 sekunder foran Saxo Bank. Med andre ord en liten fordel for Vicenzo Nibali og Roman Kreuziger i sammendraget. Men bak HTC Columbia ble det veldig jevnt, så ingen av sammenlagtfavorittene ble hektet av. Med andre ord en veldig lite utslagsgivende åpning av vueltaen. Det var en åpning som ga ekstremt få svar.

De norske fikk en ok start på vueltaen. Cervelo overrasket positivt, og Thor Hushovd markerte god form ved å dra hardt på slutten. Faktisk litt for hardt for sine lagkamerater, som måtte gi en liten luke til oksen fra Grimstad. Cervelo ble nummer 4 på etappen. Team Sky overraket også, men de overrasket negativt. Laget som så langt i sesongen har markert seg som et sterkt lagtempolag mislyktes totalt i dag. 14. plass, 28 sekunder bak HTC var rett og slett ikke bra. Deres kaptein Thomas Løfkvist hadde tidlig på tempoen problemer med å følge laget. Det kan være litt av grunnen til at de kom så langt bak.

I morgen er det en mye mer underholdene etappe vi har i vente. En kupert etappe som kan ende med bruddseier, eller i en massespurt. Det er en veldig uviss og åpen etappe. Spenningsnivået bør med andre ord stige flere hakk fra i dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar