mandag 23. august 2010

Arvesen tauet for Edvald, Columbia kunne juble

I dag gikk den siste etappen av ENECO Tour, og den siste fellesstart etappen i og med at det venter en tempo i morgen. Og syklistene hadde virkelig skjønt at det var på tide å bruke sine krefter. For i dag var det angrep på angrep på angrep. Innenfor de siste 3-4 milene var det ekstremt mange angrep. Spesielt aktiv var Thiago Machado. Den meget talentfulle portugiseren prøvde gang på gang, men slet med å skaffe seg en luke. Kanskje burde han prøvd litt færre ganger, og brukt kreftene litt smartere. Men til slutt fikk han seg faktisk en luke, sammen med Devolder, Sicard og Aerts (fra det opprinnelige bruddet). Men takket være mye jobb fra bl.a. Columbia og Sky ble de hentet inn. Men det var ikke nok med det. Selv innenfor de siste 5 kilometerne var angrepene mange. Boom prøvde seg et par ganger, Steegmans prøvde seg og Porte, som også hadde prøvd mange ganger tidligere, prøvde seg, sammen med flere. Men mye takket være VM-vrakede Arvesen ble de uttalige forsøkene hentet inn, og det hele endte i en "massespurt". Det vil si en spurt med de som hadde klart å henge med på dagens hardkjør, i et kupert terreng. Det lå til rette for Boasson Hagen. Greipel hadde dratt, Lucas Haedo hadde slitt i bakkene mens McEwen hadde punktert og falt av.

Og Edvald fikk et meget godt opptrekk fra Chris Sutton. Og det så bra ut. Men så kom "Gorillaen". Greipel så sliten ut, men klarte å komme seg forbi Edvald og få en luke. Greipel vant, mens også Roelandts klarte å passere nordmannen i Sky. Dermed endte EBH på en litt skuffende tredjeplass. Fjerdeplassen gikk til Viviani, mens L. Haedo tok femteplassen.

Før morgendagens avsluttende tempo leder Tony Martin med 11 sekunder på Koos Moerenhout. Boasson Hagen er nummer 3 i sammendraget, men er hele 1.22 bak og har nok for langt opp, og dermed står trolig kampen om seieren mellom Martin og Moerenhout.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar