onsdag 18. august 2010

Edvald prøvde, men feilet

Etter gårsdagens prolog ventet en typisk nederlandsk etappe. Smale veier, med mange hindringer, og stor sjanse for sidevind. Det var viktig å være med fremme, og posisjonere seg godt, uten å ta for mye vind.

Bruddet som gikk ble aldri farlig. Timmer, Brutt og Malori var bare med på å sette preg på etappen. Det var sprinterne som skulle ha denne etappen. På slutten av etappen var det sidevind, mange hindringer i veien, og selve spurten var i motbakke. Noe som skulle passe Edvald Boasson Hagen perfekt. Og han satt bra fremme. Av og til for høyt oppe, og uten noen som helst hjelp fra laget ble det for tøft for den supersterke nordmannen. Med litt under 1 kilometer til mål rykket Jos Van Emden. Edvald holdt hjulet, og de to fikk en liten luke. Da Van Emden var ferdig, rykket Edvald fra nederlenderen. Og han fikk en luke. Men det ble for tøft oppover den siste motbakken. Ikke langt fra mål måtte han resignere, og ble til slutt nummer 16. I feltet var McEwen raskest og kunne juble for seieren, foran Lucas Sebastian Haedo og Allan Davis. Etter rittet fortalte McEwen at han bare har følt seg bedre og bedre etter Tour de France.
Kurt Asle Arvesen trillet i mål 2 minutter og 53 sekunder bak feltet.

Noen skjønner nok ikke hvorfor EBH angrep på slutten av dagens etappe. I og med at han vanligvis skal ha nok trøkk til å slå spurtere som McEwen, L.S. Haedo og Davis. Selv forklarer han angrepet med at han mente at det var bedre å prøve, enn å spurte inn til en hederlig plassering. Spurte inn til en hederlig plassering, tenker du kanskje. Han kunne vel spurtet bedre enn det. Men det er ikke sikkert. Han kom nemlig på feil kant i starten av siste stigning, og hvis han ikke hadde hadde prøvd seg, hadde han trolig kommet i en meget dårlig før spurten. Og jeg mener at Edvald skal ha for forsøket. Det var i alle fall svært spennende for oss seere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar