tirsdag 31. august 2010

Igor Anton var best da det ble bratt!

Vuelta Espana arrangøren skal ha all verdens skryt for dagens etappe. Det er rett og slett fantastisk morsomt med et "endagsritt" i en Grand Tour. For finalen i dag liknet mere på en finale i en Ardennerklassiker enn i en Grand Tour. Syklistene måtte mot slutten av etappen ta seg over en andrekategoris stigning. Bakken var ikke blant de hardeste, men Katusha hadde bestemt seg for at de skulle ta over ledertrøya i dag. Det betydde at de satt stor fart opp denne bakken. Phillipe Gilbert skulle få lide, så Caruso og Karpets holdt stor fart opp fjellet. Feltet smuldret opp i mange biter, men så godt som alle favorittene satt med. Den eneste storfavoritten som falt av var Carlos Sastre. Ikke overraskende. Han har skuffet i hele år, og vueltaen ser ikke ut til å bli noen opptur for spanjolen. Sammendraget er for hans del allerede ødelagt, og formen virker ikke til å være i nærheten av så god som den burde vært.

Etter andrekategori stigningen gikk det utfor litt før det flatet ut. Etappen ble avsluttet opp en kort, men ekstremt bratt bakke. I utforkjøringen fikk vi se hvem som er feltets beste utforkjørere. Ikke overraskende var det nemlig Nibali, Gilbert og L.L. Sanchez som fikk en liten luke. De ble dog raskt kjørt inn igjen. Caisse d'Epargne satt i et klart overtall. Det prøvde de så godt som mulig å utnytte ved å gå annenhver gang. Først gikk L.L. Sanchez, og da han ble hentet inn gikk Rigoberto Uran kontra. Vladimir Karpets og Mikel Nieve ofret seg 100 prosent og kjørte dem inn. Da de gikk inn i den siste bakken, så rytterne bare en vegg stå imot dem. Bakken var ufattelig bratt. På det verste var det 25 prosent stigning. Det er noe av det bratteste disse syklistene sykler. Joaquin Rodriguez var ivrig på å fullføre arbeidet laget hans hadde startet. Desverre for Katusha rytteren ble han overivrig og gjentok en feil han ofte gjør. Han gikk for tidlig, og dro feltet opp mye av bakken. Da det flatet litte granne ut satte Igor Anton foten på gasspedalen. Han fikk raskt en luke som ingen kunne tette. Vicenzo Nibali prøvde hardt, men han endte på andreplass. Igor Anton var rett og slett for sterk for den unge italieneren i dag. Peter Velits tok en noe overraskende tredjeplass, da han fikk slengt sykkelen så vidt foran Joaquins over målstreken. Det kostet Joaquin Rodriguez noen bonussekunder. Det er noen sekunder som han kunne trengt.

Det var tydelig at Gilbert merket kjøret opp den siste bakken. Kjøret i den nestsiste bakken kostet han nok veldig mye krefter. Men han klarte på mesterlig måte å forsvare sammenlagtledelsen. Med dagens 5. plass har han 10 sekunder på Igor Anton og Joaquin Rodriguez. Lars Petter Nordhaug var i dag klart beste Sky rytter. Han ble nummer 44, drøye 3 minutter bak vinneren. Det ser ut som at det kun er tre Sky ryttere igjen i løpet. Laget har slitt med mageproblemer de siste dagene. Thor Hushovd ble nummer 149, 15 minutter bak vinneren.

3 kommentarer:

  1. Trur faktisk bakken var 27% på det brattaste....

    SvarSlett
  2. Gravlegger vi nå Carlos Sastre for godt?

    SvarSlett
  3. Steinar: Mulig det. Var ihvertfall sinnsykt bratt. Men for et liv gjennom den lille landsbyen oppover bakken. Det ble en skikkelig sjarmbombe av en etappe for oss seere.

    Torgrim: Tja. Graver du, så skal vi kunne si noen pene ord. Er allikevel farlig å begrave han for godt. Neste år kommer han på et spansk lag, med et helt annet press på seg. Men Grand Tour vinnerkandidaten Carlos Sastre kan vi trygt gravlegge.

    SvarSlett