lørdag 7. august 2010

Plussbank Cervelo herjer i Vestfold

Plussbank Cervelo har totalt dominert Tønsberg 4 dagers. Åsmund Sivertsen vant prologen, og i går ble det dobbeltseier ved Adrian Gjølberg foran Åsmund Sivertsen. Det syntes kontinentallaget tydeligvis var veldig morsomt, for i dag gjentok de den imponerende bedriften. I dag var Adrian Gjølberg totalt overlegen. Han vant med knappe minuttet på lagkamerat Åsmund Sivertsen. Tredjemann, og beste ikke Plussbank Cervelo rytter, ble Frøys Andrea Landa. Ellers viste flere av de antatt beste at de har høstformen inne. Ryttere som Øystein Stake Laengen, Christer Jensen, Geir Inge Berg, Krister Hagen, Frans-Leonard Markaskard (som ifølge gjengangeren skal prøvekjøre for Joker Bianchi) og Stian Saugstad hang alle bra med i dag.

I sammendraget ser det ut som at Adrian Gjølberg har fått en luke som det skal bli vanskelig for alle å ta igjen på morgendagens tempoetappe. 57 sekunder skiller det ned til Åsmund Sivertsen. Kampen om de resterende pallplassene blir tøff. Jeg tipper at Marius Andre Hafsås og Christer Jensen kaprer plassene bak Gjølberg.

Menn junior
I juniorklassen var det igjen hjemmejubel. Etter at Ringerike hadde "plaget" Sondre Holst Enger med utllige støt på gårsdagens etappe, noe som resulterte i at Christian Hannestad tok etappeseieren og ledertrøya, var det i dag Holst Engers tur til å ta revansje. Han vant massespurten foran Jaran Nilsen og Håkon Berger. De tre var nok de som var nærmest å bli tatt ut i Norges tropp til junior VM, og viste i dag hvorfor. I sammendraget er alt fortsatt vidåpent. Sondre Holst Enger er nok fortsatt favoritt til å vinne sammenlagt. Han har 36 sekunder opp til Hannestad, men vel så farlig blir nok Berger, som bare ligger 8 fattige sekunder bak Holst Enger.
Kvinner
Hos seniorene klarte Tina Andreassen å redde den norske æren. Drøye halvtimen (!) bak henne kom det hele tre svensker jagende. Utklassing! I juniorklassen er det et enmannsshow. Marthe Skjolden viser alle konkurrentene ryggen. I dag vant hun med drøye fire minutter. Før morgendagens tempo har hun nesten 17,5 minutters ledelse. Vi setter penger på at hun vinner den siste etappen i morgen og rittet sammenlagt. Noen som vedder imot?

3 kommentarer:

  1. Svenskene kom 30 minutter bak Tina, (hun var eneste jente som hang med gutta inn til mål) (ikke 30 sek som dere skrev...)

    SvarSlett
  2. Så det i ettertid, men glemte å forandre det. Må ærlig innrømme at jeg aldri i mitt liv trodde det var 30 minutter. Sier det mest om prestasjonen til Tina Andreassen eller nivået i kvinneklassen i 4 dagers Tønsberg? Uansett utrolig godt kjørt av Andreassen.

    SvarSlett
  3. Tina hadde jo veldig god hjelp "Ringerike" Juniorene :-)

    SvarSlett