mandag 9. august 2010

Alt klart for sykkelfest i Oslos gater!

I morgen forvandles hovedstaten til en stor sykkelfest. Oslo GP, som ble arrangert for første gang i år, har det mest spektakulære feltet som kjører sykkelritt på norsk jord i 2010. Oslos hovedgate, Karl Johan, vil fylles med sykkelinteresserte nordmenn, som kan forvente seg mye show i form av høy fart, farlige svinger og en intim og fantastisk atmosfære. For selv om det neppe møter opp like mange som i fjor (da Lance Armstrong kjørte), vil det garantert bli fullt rundt den korte løypa.

Mange proffer stiller
Selv om Lance Armstrong ikke stiller i år er feltet langt fra profilløst. 14 proffer vil kjempe mot den norske eliten. 6 av Norges 7 proffer stiller opp. Bare Fredrik Wilmann, som istedenfor kjører Tour de l'Ain, mangler blant de norske proffene. De åtte andre proffene som stiller er Garmins Ryder Hesjedal, Radioshacks Bjørn Selander, Hushovds hjelpere Jeremy Hunt, Brett Lancaster og Daniel Loyd, og ikke minst Saxo Bank trioen Richie Porte, Fränk Schleck og Tour de France toeren Andy Schleck. Med andre et ord et fyrverkeri av et startfelt! Men selv med tøff utenlandsk motstand blir det mest trolig norsk seier. Thor Hushovd er favoritt, og han skal ha mer enn nok støtte når han har med fire lagkamerater fra Cervelo Test Team og åtte mann fra sitt eget Plussbank Cervelo lag. Men Hushovd kommer til å få tøff norsk motstand. Kanskje først og fremst fra super raske Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen. Kristoff stiller uten lagkamerater, men vil nok være ekstremt farlig i en eventuell spurt. Jeg tror han for øyeblikket er Norges raskeste syklist. Boasson Hagen har med seg Kurt Asle Arvesen og Lars Petter Nordhaug. Det blir spennende å se hvordan formen til Edvald er. Vi må vel være så ærlige å innse at dette ikke er et ritt han satser hardt på, men han kan definitivt være med å sette farge på det allikevel. Det kan Lars Petter Nordhaug til de grader også gjøre. Lover han å ta et danseshow alla det han gjorde i Polen Rundt, hvis han vinner, kommer han garantert til å bli en publikumsfavoritt.


Hjemlige håp
Hushovd, Boasson Hagen og Kristoff er de tre største favorittene, men er ikke de eneste nordmennene med vinnermuligheter. Det står mange hjemlig norske ryttere på start med langt større motivasjon for å vise seg frem enn det proffene har. Joker Bianchi har Christer Rake og gaterittspesialist Svein Erik Vold, Sparebanken Vest - Ridley kjører nok for norgesmesteren i gateritt Roy Hegreberg. De har også Johan Fredrik Ziesler som kan kjøre bra på en god dag. Også de to siste norske kontinentallagene har sterke folk på start. Team Ringeriks-Kraft satser nok på at Christer Jensen skal vise seg frem i et brudd. Er det en rytter med Ringeriks hvite og blå drakt som angriper på første runden i morgen kan dere putte sparepengene på at det er Jensen, han er alltid ekstremt offensiv i sin kjørestil. Plussbank Cervelo har uttalt at de stiller opp for å hjelpe Hushovd til sin andre strake seier i Oslo GP, men bør også ha ambisjoner om å markere seg. Adrian Gjølberg, Niklas Åkvik og ikke minst raske og formsterke Åsmund Sivertsen er alle gode nok til å skape problemer for proffene. CK Nors Bjørn Tore Hoem, Frøys Børresen (norsk U23 mester, og en god gateritt rytter), Raumerytters Frans-Leopard Markaskard og Drammens Reidar Borgersen kan også markere seg positivt.

Overrasker Mats Lohne igjen?
Så skal man heller ikke glemme den nykronede kongen av Sandefjord GP, Mats Lohne. Den lynraske sprinteren fra Nesset (opprinnelig fra Kristiansand) er en spesialister på de fartsfylte og tøffe gaterittene. Han har toppfarten, akselerasjonen, teknikken og den vågale innstillingen til å komme på pallen. Han stod i tillegg av 4 dagers Tønsberg halvveis, for å få en optimal forbredelse til Oslo GP. Han er utvilsomt den outsideren det blir mest spennende å følge. Henger han med helt inn i en eventuell spurt kommer han til å komme gjennom siste sving i en fenomenal fart. Med seg fra Nesset har han råsterke Krister Hagen. Sammen kan de bli dynamitt. Hele startlisten til rittet finner dere her.



Vi tipper følgende, noe overraskende topp 3: 1. Alexander Kristoff, 2. Mats Lohne, 3. Thor Hushovd. Men i morgen er det ikke først og fremst resultatlisten som er viktig. Det viktige er at norske syklister får vist seg frem i kamp mot noen av sykkelverdens største navn, og at publikum får en god opplevelse. Slike ritt er viktig for å øke interessen for sykkelsporten i Norge. Det er bare å møte opp på Karl Johan i morgen. Rittet starter 19.30, men skal man få gode plasser må man møte opp mye tidligere. I morgen blir det sykkelfest!
PS: Norges nyeste semi-proff, Bersvenn Støen, stiller opp for sitt nye lag før første gang i morgen. Han tar med seg noen lagkamerater fra Amore & Vita til Oslo.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar