torsdag 5. august 2010

Klatretalent slo knock-out på resten av feltet i Polen Rundt

Dagens etappe i Polen Rundt var steintøff, med mange tøffe bakker. Feltet sprakk ofte opp, men samlet seg igjen i de mer lettkjørte delene av løypa. Flere lag var interessert i å sette tempo, men ingen klarte å ta fullstendig kontroll. I inngangen til den siste bakken satt Garmin fart. Tom Danielson gjorde en fantastisk jobb i front, et arbeid som ble fulgt opp med et hardt rykk fra Daniel Martin. Den unge og talentfulle irske klatreren har virkelig funnet høstformen tidlig. Ingen hadde sjans til å følge rykket hans, og ingen kom heller nære han noen gang i løpet av den siste stigningen. Martin tok sin desidert største seier da han passerte målstreken 20 sekunder foran Grega Bole, Sylvester Smyd og Maurio Santambrogio.

Garmin rytteren tok ikke bare etappeseieren, han leder nå også rittet sammenlagt. På andreplassen i sammendraget ligger Grega Bole, som klatret meget godt i dag. Lampre er virkelig i ferd med å få frem mange spennende unggutter (synd de skal ødelegge helhetsinntrykket ved å bli et lag med mer enn nok gamle dopere).

Lars Petter Nordhaug var den nordmannen som markerte seg sterkest i dag. Det så veldig lenge lovende ut for nordmannen, men han fikk det på slutten. Han endte tilslutt på 21. plass, mens Gabriel Rasch ble nummer 33. Formen til Nordhaug er i anmarsj, men det mangler fortsatt noe på at den er helt perfekt. Forhåpentligvis får han kjøre Vuelta Espana, og vise hva han kan klare i toppform i det tre uker lange spanske etapperittet. Ellers markerte Kristoff seg ved å ta den første innlagte spurten på etappen. Nordmennene dominerer med andre ord ikke rittet, men de prøver så godt de kan å sette litt farge på det.

PS: Polakkene skal ha for at de klarer å arrangere store sykkelritt, men TV produksjon er de elendige på! Makan til dårlig informasjon og fokus på de fremste rytterne (er noen ganer mer interessant å se hva som skjer i front av et hovedfelt enn blant en liten utbrytergruppe som har gitt opp å holde unna) skal man lete lenge etter. TV-produskjonen holdt ikke Protour-klasse, den må forbedres kraftig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar