lørdag 7. august 2010

Polen Rundt har vist at Norge går en lys sykkeltid i møte!

Polen Rundt ble i dag avsluttet med en relativt lettkupert etappe. Det var ikke terrenget, men været som var dagens største utfordring. Veibanen på de lokale rundene som avsluttet etappen, var overfylt med regn. Det var bare de raskeste spurterne og de som hadde noe å forsvare som gadd å ofre seg ved å sitte i feltet. Heldigvis så det ut som at alle kom seg gjennom uten å slå seg. Som forventet ble etappen avslutte med en massespurt. Alexander Kristoff, det norske håpet, slet igjen med posisjoneringen og måtte gjøre to spurter. En spurt for å komme frem i god posisjon, og så en til for å kjempe om seieren. Imponerende nok endte det med en 6. plass. Vant gjorde Andre Greipel, foran Hutarovich og Förster.

Sjetteplassen ble hans beste resultat i dette rittet. Fra før hadde han en sjuendeplass på første etappen, en åttende plass på andre etappen og en tiende plass på den tredje etappen. Det holdt til en fjerdeplass i poengkonkurransen. En fin rekke resultater for en neopro i et Protourløp. Men vi sitter allikevel med en følelse at det kunne vært så mye bedre. Han var utvilsomt rask nok til å ta en del topp 5 plasseringer, og en pallplass eller to. Men en spurt handler om så mye mer enn bare å være rask. For Kristoff var det posisjoneringen som sviktet gang på gang. Det skyldtes nok en blanding av at laget ikke ga han god nok backing, og at han ikke hadde spisse nok albuer. men det kommer til å komme. Alexander Kristoff er utvilsomt en fremtidig spurtstjerne.

Kristoff har med andre ord nok en gang bekreftet at han blir å regne med i fremtiden. Det gjør også Lars Petter Nordhaug. Det Nordhaug har gjort i Polen Rundt står det enorm respekt av. På de første etappenehjalp han sprinterne på laget. Når løpet gikk inn i de kuperte etappene hvor løpet ble avgjort viste han at han var den sterkeste Sky rytteren. Åttendeplassen på gårsdagens etappe var meget sterk. Det var hans nest sterkeste prestasjon så langt i år, bare bak sjetteplassen han fikk på den siste etappen i Sveits Rundt, i juni. Polen Rundt var et løp for de nestbeste, men fy søren hvor morsomt det er å se at en nordmann melder seg på i toppen, på de tøffeste etappene. Nå må billetten til Vuelta Espana være sikret, og en VM plass være innen rekkevidde. Når Gabriel Rasch i tillegg viste gryende høstform var det alt i alt et positivt løp for Norge som sykkelnasjon.

Positivt var det også for iren Daniel Martin. Den lette klatreren har blitt skrytt opp i skyene lenge. Først i Polen Rundt viste han at det ikke bare har vært tomprat. Nå er han skikkelig på gang, og han kan bli en meget god sammenlagtrytter i de store etapperittene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar