lørdag 7. august 2010

Månedens rytter i juli

Alberto Conrador: Gikk inn i Tour de France som den store favoritten. Den som skulle forsvare seieren fra i fjor. Med et lag mange trodde skulle være svakt, men skulle vise seg å være det motsatte. Det ble ingen etappeseieren. En andreplass på etappen som avsluttet på Col du Tourmalet, og en på etappen til Mende ble beste etapperesultater. Men sammenlagtseier ble det. Selv om det nok ble mer spennende han han hadde håpet på. 39 sekunder er en av de minste tidsdifferansene mellom vinner og nummer to, i Tour de France-historien.

Andy Schleck: Skulle sammen med broren Fränk utfordre Contador. Han fikk seg en smell på etappen til Spa, men kom seg gjennom sammen med feltet. På etappen til Arenberg fikk han seg enda en støkk. Bror Fränk måtte gi seg. Men det påvirket ikke Andy. Han kjørte i vei med Cancellara å plukket viktige sekunder på sine konkurrenter. Femteplass på en av de mest utfordrene etappene i Touren står det respekt av. Andy kjørte bra i hele Touren. Vant opp til Morzine-Avoriaz, og tok 10 sekunder på El Pistelero. Han vant også etappen opp til Col du Tourmalet. Nedturen kom på etappen til Bagnères-de-Luchon. Lillebror Schleck rykket, men fikk trøbbel med kjede. Contador som måtte tette enn ganske stor luke, utnyttet seg av konkurrentens tekniske problem. Schleck tapte 39 sekunder, noe som også ble sluttdifferansen. Schleck vant selvfølgelig ungdomstrøya.

Mark Cavendish: Verdens beste spurter! Dette beviste han igjen under Touren. Det begynte dårlig med to horrible spurt etapper, noe som gjorde at den grønne trøya var utenfor rekkevidde. Men Cavendish hevet seg, og kom tilbake til fjorårs-nivået. Spesielt seierene inn til Bordeaux og på Champs-Elysees var overlegne. Det endte til slutt med hele 5 etappesiere, og andreplass i poengkonkurransen.

Alessandro Petacchi: Utnyttet muligheten når mange veltet inn til Brussel. Vant også den andre spurtetappen inn til Reims. Etter det ble det ikke flere seire til Petacchi. Men han var jevnt høyt oppe i alle spurter, noe som resultarte i en podiplass i Paris, hvor han tok imot den grønne trøya.

Luis Leon Sanchez: Luis Leon hadde nok håpet på en topp ti plassering i sammendraget og en etappesier, noe som det ikke ble. Men en 11.plass sammenlagt er en svært god prestasjon. Det ble også en andreplass på etappen inn til Saint-Jean-de-Maurienne. Etter Touren klarte han å beholde formen. Det viste han i Clasica San Sebastian. Der ble det seier i en tøff duell mot Sastre, Vinokourov og mange meget gode syklister.

Andre: Det var selvfølgelig andre som også gjorde det meget godt i juli. Domenico Pozzovivo (vant Brixia Tour+to etapper), Russell Downing (vant Tour de Wallonie+en etappe) og mange av syklistene i Tour de France (Chavanel, Charteau, Hesjedal, Joaquin Rodriguez Oliver, Vinokourov, Menchov, Samuel Sanchez osv.) for å nevne noen.

Hvis du mener at det er noen annen som var best i juli, kan du gjerne legge inn en kommentar med syklist og hvorfor du mener han var best i juli.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar