søndag 15. august 2010

Fantastisk norsk dag i Hamburg!

Vattenfall Cyclassic ble en stor norsk dag. I Protourrittet markerte Norge seg som en stormakt i spurtene. Selv uten Thor Hushovd på start var det to nordmenn som kjempet om seieren helt inn på målstreken. Edvald Boasson Hagen var blant de største favorittene på forhånd, og han leverte en avslutning som fikk adrenalinnivået i kroppen til oss norske sykkelfans stil å overstige sunne verdier. På TV-bildene så det ut som at det ble norsk seier, men Tyler Farrar var et halvt hjul foran Boasson Hagen. Han tok med det sin andre strake seier i rittet. Han ble med det første syklist gjennom tidene med to seire i Vattenfall Cyclassic. Veldig bra av amerikaneren, som på mange måter slo igjennom som en vinnertype i dette rittet i fjor. Andre Greipel tok tredjeplassen på hjemmebane. Rett bak han, og i størst fart over målstreken kom Alexander Kristoff. En fjerdeplass i et endagsløp med Protour status, i sin første proffsesong, er det vel bare Edvald Boasson Hagen av de norske som klarer å overgå. Norge har utvilsomt tre av verdens beste spurtere. Mens Boasson Hagen fikk et opptrekk tatt ut av læreboka, måtte Kristoff nok engang klare seg på egenhånd. I dag var han bedre og tøffere i posisjoneringen enn i Polen Rundt. Spurtposisjonen var ikke god nok til å ta seieren, men det holdt til en helt fantastisk fjerdeplass.

For oss nordmenn var det utrolig morsomt å se disse to norske ungguttene vise seg frem på øverste nivå. Spenningsnivået stiger automatisk når vi har en vinnerkandidat. Når vi har to, blir det nesten for mye av det gode. Heldigvis ser det ut til at det kan bli slik i flere år fremover. For Boasson Hagen har mange ganger vist at han er hekt utrolig god. Nå har også Kristoff vist, over lengre tid, at han er ekstremt rask. Når vi vet at han har prestert slik han har gjort mer på tross av enn på grunn av laget, så er potensiale utvilsomt enormt. Om et par år kommer Norge til å ha tre nordmenn som kjemper om grønn trøye. Men før det kommer disse gutta til å gi oss mye annen moro.

PS: Kristoff sendte seg selv inn i VM diskusjonene på alvor i dag.

6 kommentarer:

  1. Spörsmålet er om Hushovd skal med i VM laget...
    Jeg holder på Evald med Kristoff & Rasch ???

    SvarSlett
  2. Tror vi bør ha med luringen Hushovd. Satser ganske tungt på VM i år. Det tar også bort litt av presset på EBH.

    SvarSlett
  3. Jeg ser for meg ett rått Norsk tog i VM til neste år. Nordhaug og Arvesen kjører gris fra 2km til 1km merket, så drar Boasson Hagen til . Deretter Hushovd, og Kristoff får en siste hundremeter som er uinnhentelig.

    SvarSlett
  4. Er løypa flat nok for Cavendish i år. Jeg tror forresten Thor og Edvald blir ett fint spurterpar, men hvem som skal vinne og hvem som skal være leadout vet jeg ikke. Jeg tror på Arvesen eller Nordhaug som hjelperytter.

    SvarSlett
  5. Bytt rekkefølgen på Hushovd og Baosson Hagen, og det høres uslåelig ut :)

    SvarSlett
  6. Er utrolig spennende å se om Cavendish sitter med til finalen. Tror han på en toppdag klarer det. Mine tanker rundt hvem som bør tas ut har jeg nettopp skrevet et innlegg om.

    SvarSlett