torsdag 5. august 2010

Tønsberg 4 dagers startet med spektakulær prolog

Det var en tradisjonsmessig åpning på 4 dagers rittet i Tønsberg i dag. En prolog opp til Slåttsfjellet er utvilsomt en spektakulær åpning. Den smale, korte og bratte bakken opp til byens toppunkt er definitivt ikke spesiallaget for sykling. Men når syklistene fyker opp bakken en etter en holder det i massevis. Det er få syklister denne etappen passer til. Den korte distansen favoriserer de raske og eksplosive, men stigningen er flott for de klatresterke syklistene. med andre ord må du være en eksplosiv syklist, som ikke er altfor dårlig i bakkene, for å vinne denne prologen.

Kvinner, junior
De yngre kvinneklassene ble meget jevne. Der var det små marginer som skilte de beste. I juniorklassen derimot ble det utklassing. En seiersmargin på 6 sekunder er meget sterkt, når løpstiden er på drøye halvannet minutt. Den prestasjonen var det Marthe Skjolden fra Smaalene sykkelklubb som stod for. Det finnes utvilsomt mye sykkeltalent i Skjolden familien (Glenn Skjolden fikk delt seier i M13-14 klassen). I fraværet av de aller beste norske juniorjentene (arrangeres junior VM de neste dagene) viste unge Skjolden at hun var klart sterkest. Men det kan bli tøft å holde på sammenlagtledelsen. Asker har nemlig halvparten av deltakerne i klassen. At det bare er 6 juniorkvinner til start er skuffende dårlig. Her har sykkelklubbene en stor jobb foran seg, for kvantiteten må opp! Camilla Bjerkli og Johanne Brustad (begge fra Asker) slo følge med Skjolden opp på pallen.

Kvinner, senior
I seniorklassen var deltakelsen langt bedre. Selv om de store norske lagene knapt nok var representert startet 18 kvinner i seniorklassen i dag. Raskest var Team Alfas Johanne Bergseth. Den talentfulle rogalendingen fortsatte den fine kjøringen hun viste under U6 i Sverige. Hun vant "konfortabelt", med tre sekunders margin på svenske Linnea Sjöblom og lagkammeraten Tina Andreassen, som delte andreplassen. Det blir spennende å se om Team Alfa kan fortsette suksessen de neste dagene, eller om noen klarer å vippe laget av pinnen, og ta sammenlagtseieren.

Menn, junior
Også blant mennene er juniorklassen noe amputert da de beste er opptatt med junior VM. Men det satt sikkert ikke noe demper på seiersjubelen til dagens vinner av klassen. Det ble nemlig seier til hjemmefavoritten Sondre Holst Enger. Riktignok kjører han for Glåmdal SK, men Horten gutten er allikevel det nærmeste man kommer en lokalhelt i juniorklassen. Etter en litt trøblete sesongstart har han virkelig begynt å finne formen. God kjøring med landslaget har ført til at formen er fin. I dag var det avgjørende for at han vant, og fikk ledertrøya. Sekundet bak Holst Enger kom Esben Gullingsrud fra Ringerike. Han fikk med seg lagkameraten Henrik Steen Haugen på pallen. Ringerike fortsetter med andre ord den fine kjøringen de viste frem under U6 i Sverige. De kommer nok til å skape mye trøbbel for resten av feltet de nærmeste dagene. For laget er tilbake i Norgestoppen. Men Sondre Holst Enger skal de kjøre fort for å slå.

Menn, senior
I seniorklassen ble det samme vinner som i fjor. Åsmund Sivertsen fra Plussbank Cervelo trives utvilsomt i sommerbyen Tønsberg. Han forsvarte fjorårsseieren med "god margin". Tre sekunder skilte det til en annen rask herre mann, kristian Platou. Unggutten Martin Uthus videreførte den gode innsatsen Ringerikes juniorer stod for da han delte tredjeplassen med lokalhåpet Niklas Åkvik. Plussbank Cervelo viste for alvor at de har skumle hensikter i årets 4 dager i Tønsberg. Seier til Sivertsen, delt tredjeplass til Åkvik og delt femteplass til Gjølberg var utvilsomt en god start for sørlandslaget. Men det er i hvertfall en mann de må klare å kvitte seg med innen tempoen på søndag. Reidar Borgersen er nemlig et tempodyr, som trolig kommer til å vinne den avsluttende tempoetappen. I dag var han en av 5 menn som delte femteplassen, kun seks sekunder bak vinneren. Det kan fort bli en kamp mellom Plussbank Cervelo og Reidar Borgersen. Men det er selvsagt mange andre å se opp for. team Ringeriks Kraft for eksempel, begynner å få skikkelig dreisen på kjøringen sin. Det blir utvilsomt mye morsom og spennende sykling i Vestfold de neste dagene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar