torsdag 26. august 2010

Hvor sykler Thor Hushovd neste år?

Fremtiden til Norges beste syklist gjennom tidene er usikker.

Alt tyder på at Cervelo-laget blir oppløst etter årets sesong. Det er blitt ryktet om en fusjon mellom Garmin og nevnte Cervelo, men det er nok mer sannsynlig at Cervelo går inn og sponser det amerikanske laget. Det har ryktes at Hushovd, Klier, Haussler og Hammond er så godt som klare for laget, samtidig som at Lancaster og et par ryttere til skal være aktuelle.

Men hva skjer så hvis disse går til allerede sterke Garmin? Det vil danne et lag med et enormt potensial i klassikere og i massespurter. Med ryttere som Hushovd, Haussler, Klier, Hammond, Farrar, Maaskant, Vansummeren og Hesjedal kommer det til å lukte svidd av laget, spesielt til brosteinsrittene. Det ser skummelt ut selv for eksperter som Quick-Step. Hvis Hushovd blir kaptein kommer han utvilsomt til å få hjelp som få andre kan få. Noe som igjen vil gi betydeligere høyere sjanse i Paris-Roubaix og Vlaanderen. Men så kommer spørsmålet som må stilles. Hvem skal det kjøres for i spurtene? Mest sannsynlig blir det Farrar. I øyeblikket ville han vært den ubestridte lederen, med hjelp fra ryttere som Millar, Dean, Hunter, Hushovd og Haussler kommer det til å ha et skyhøyt potensial også i massespurter. Kanskje kan Hushovd og Dean finne tilbake til sitt gylne samarbeid fra Creidt-Agricole tiden. Kanskje kan de utfordre og utkonkurrere Columbia. Men som sagt er det tvilsomt om det er Hushovd det vil bli satset på i spurtene, og hvis det blir sånn, er han fornøyd med det?

Hvis dette skal bli realitet kan det hende at oksen fra Grimstad burde endre seg litt som sykkelrytter. Kanskje burde han gå mer inn for klassikerne og fremtidige VM? For jeg tviler på at han kommer til å slå seg til ro med å være opptrekker for Farrar. Jeg tror at han eventuelt kommer til å gå enda mer inn for klassikerne. Han kommer ikke til å få mer press på sine skuldre, heller litt mindre. I Cervelo har han hatt en meget viktig posisjon, med mye press på sine skuldre. Det var han som skulle det gjøre det helt store. Vinne klassikere og samtidig prestere i Touren. Hvis han velger å gå til Garmin vil det nok ligge mindre press på sørlendingens skuldre. Presset vil være mer fordelt, på han, Farrar og et par til. Kanskje kan det være godt for Hushovd og kunne ta det litt med ro. Kanskje kan det gi han den ekstra lille roen han trenger for og endelig lykkes i sitt kjære Paris-Roubaix.

Men er egentlig Garmin det rette laget for Hushovd? For det står nok ikke på tilbud for den sterke nordmannen, og han kan nok velge fra øverste hylle, dersom han velger og ikke gå til Garmin. Kanskje hadde det vært bedre for han å dra til et annet lag, som for eksempel Rabobank, som også de kommer til å ha et meget godt klassikerlag neste sesong, samtidig som han der mest sannsynlig blir deres sprinter. Hva tenker dere om Hushovds fremtid? Er Garmin det rette, eller burde han satse på noe annet?

1 kommentar:

  1. Først; jeg har likt Cervelo Test Team godt, endelig fikk Thor sterke lagkamerater og utviklet seg i retning av en klassikersyklist. At laget, som også hadde flere andre morsomme syklister, nå legges ned er litt leit, men ingen undergang.

    Jeg håper Thor uansett hvor han drar tar med seg Hunt og Klier, to menn som er rutinerte og lojale mot Thor. Dagene som sprinter er over, og jeg håper Thor innser dette og satser alt han har på klassikerne neste vår.

    En sammenslåing med garmin danner en sterk stall, men veldig mange potensielle sjefer ute på veien. Ikke sikkert det fungerer andre stedere enn på papiret.

    SvarSlett