lørdag 14. august 2010

Plussbank Cervelo nok en gang

Plussbank Cervelo er blitt kongene av hjemlige sykkelritt. De har en bemerkelsesverdig bredde og har derfor mange taktiske kort på hånda. I dag kom det godt til uttrykk. Når offensive Mikael Schou fikk en luke alene angrep Plussbank Cervelo rytterne Øystein Stake Laengen og Niklas Åkvik. De kom opp til Schou og tvang andre lag til å ta ansvar. I den tøffe løypa var feltet på det tidspunktet kraftig redusert, men de klarte å hente inn det farlige bruddet. Da viste Plussbank Cervelo sin bredde ved å sende avgårde Jon Anders Grøndal. Formrytteren (en av flere formryttere i Plussbank Cervelo) fikk følge av Sparebanken Vest - Ridleys stortalent Johan Frederik Ziesler. De to holdt feltet på avstand, og sterkest var Grøndal. Hans andre seier i Grenland Grand Prix (han vant også gaterittet i går), og Plussbank Cervelos andre Norgescupseier. Nok engang ble det bare nesten for Johan Frederik Ziesler. I forrige Norgescupløp ble det en tredjeplass. Sånn sett er det en forbedring, men jeg tviler på at Sandnes gutten er helt fornøyd allikevel. TVKs jevne og gode Lorents Ola Aasvold tok den siste pallplassen, foran Norgescuplederen Adrian Gjølberg og Kristain Forbord.

Gjølberg beholder dermed ledelsen i cupen sammenlagt. Uoffisielt (har prøv å regne litt på egenhånd) leder han klarere enn noen gang. Trolig ligger han 204 poeng foran Aasvold og Ziesler, som deler andreplassen hvis ikke Hoem fikk mange poeng. Det kan fort bli en kamp mellom Gjølberg, Aasvold, Ziesler, Forbord, Blikra, Hoem og Stake Laengen om Norgescuptrofeet.


Menn, junior
I juniorklassen ble det nok en gang seier til en landslagsrytter. Det er ikke overraskende, for landslaget har holdt høyt internasjonalt nivå i år. Kristoffer Skjerping og Kristian Dyrnes var i det avgjørende bruddet. Førsteårs junioren Skjerping vant spurten. Han har med det markert territoriet før neste års junior NM. Det var ikke bare dagens seier han tok med seg fra Grenland, også ledertrøya i Norgescupen blir med hjem til Kongsvinger. Han passerte Fredrik Galta, som har/hadde et håndleddsbrudd, i sammendraget med dagens seier. Tredjemann ble Stavangers Sven Erik Bystrøm, som altså ikke helt klarte å forsvare gårsdagens seier.


Kvinner
I kvinner senior viste kometen Line Nøstvold at hun er nærmest utilnærmelig på norsk jord. Hun forsvarte dermed ledelsen sammenlagt, men siden hennes argeste utfordrer i cupen, Tina Andreassen , tok andreplassen, er det fortsatt spenning ogsaå hos kvinnene. Det ble heller ingen store overraskelser blant junior kvinnene. Miriam Bjørnsrud vant oppskriftsmessig foran Thea Thorsen. Bak de to norske VM deltakerne kom Marthe Skjolden.

1 kommentar:

  1. NM-løype, ja.. Den er heldigvis ikke godkjent av forbundet enda, så vidt jeg vet.


    -Kramer

    SvarSlett