tirsdag 25. mai 2010

Alle øyne rettet mot Bayern

I hvertfall vil alle norske sykkelfans følge spent med på hva som skjer i rittet Bayern Rundfahrt. For første gang siden Gent-Wevelgem står nemlig Edvald Boasson Hagen på startstreken i et sykkelløp. For engangs skyld dreier det seg ikke om etappeseire og ledertrøyer. Alt handler om at den vonde akillisen ikke skaper problemer. Det er Tour de France deltakelsen til den norske wonderkiden som står på spill. Det handler om nordmenn som tvinner tomler for at vi får et nytt kort å spille på i kampen om etappeseire. Setter man det helt på spissen, og du er så lidenskapelig opptatt av sykkel at det nesten er litt i overkant, kan vi si at det er være eller ikke være for en vellykket sommer. Med Arvesen og Hushovd skranglene er det nædvendig å ha en Boasson Hagen i godt slag. Han trenger ikke å være 100 prosent fra start av, men han må være der. Det er i Frankrike det skjer i sommer.

Bayern Rundfahrt blir EBHs første test i konkurransefart siden skaden satte en stopper for det som kunne blitt en flott vårsesong. Slår han opp skaden i dette rittet er touren ute av bildet, og sesongen 2010 er ødelagt. Skulle det derimot gå smertefritt i de seks dagene rittet går over, kan vi alle begynne å se frem mot 3. juli. Derfor er det de neste dagene viktigere enn noen gang å se bak resultatene. Takler akillisen belastningen vil vi se Boasson Hagen i storslag til touren!

3 kommentarer:

  1. Noen som vet om det går ann å se rittet over nett noe sted?

    SvarSlett
  2. Skulle til å foreslå www.cyclingfans.com men ser nå at de prioriterer Belgia og Italia.

    Noen som vet hvilke program EBH og Hushovd har i juni? Sveits? Libere?

    SvarSlett
  3. EBH skal sykle Dauphine Libere, før han trolig smadrer hele den norske eliten på tempoen i NM og så går videre til fellesstarten i samme NM. Når det gjelder Hushovd spørs det om han rekker noen ritt i det hele tatt. Han håper å rekke Sveits Rundt før han drar til NM (trolig). Kurt Asle Arvesen skal så vidt meg bekjent kjøre Luxembourg Rund og så Sveits Rundt. Etter det skal han jakte en ny NM-tittel i Trondheim. Dette ifølge procycling.no

    Når det gjelder mulighetene til å følge Bayern Rundfahrt kan det såvidt jeg kjenner til kun gjøres gjennom LIVE oppdateringer (tekst) på rittets hjemmeside: http://www.bayern-rundfahrt.com/ (under Liveticker på venstresiden)

    SvarSlett