søndag 2. mai 2010

Spenning i Romandie

I dag ble Tour de Romandie avsluttet. Før dagens etappe var det svært jevnt i sammendraget, med fem ryttere innenfor 10 sekunder. Michael Rogers ledet foran Alejandro Valverde.

Valverde angrep opp dagens siste bakke. Han fikk med seg gårdagens vinner Spilak og fjorårets vinner av Giro d'Italia, Dennis Menchov. De fikk en luke på de øvrige, blant annet Rogers. Igor Anton var først på toppen, men ble hentet av Valverde og co nedover. Valverde fikk med seg tre bonussekunder på en innlagt spurt åtte kilometer før mål. Spilak tok med seg to bonussekunder. Feltet bak klarte ikke å ta igjen utbryterne. I spuren var Valverde sterkest og kunne juble for etappe- og sammenlagtseier. Igor Anton ble nummer to, med Spilak på plassen bak. Dermed vant Valverde sammendraget foran Spilak og Menchov. Rogers falt ned til fjerdeplass.

Med seier sammenlagt overtar Valverde ledelsen i UCI-rankingen.

Video av slutten kan man se på denne siden. Valverde sitter i dødens posisjon. Med under en kilometer igjen til mål sitter han i tet. Heldigvis for Valverde er Anton lit for ivrig, og går til med 400 meter igjen til mål. Valverde henger seg lett på, for så å passere Anton på slutten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar