lørdag 22. mai 2010

Der satt den Plussbank Cervelo!

Senior
Etter å ha preget nesten hvert ritt de har stilt opp i så langt denne sesongen kunne Plussbank Cervelo i dag krone vårsesongen med en norgescupseier. På forhånd var det nok stilt størst forventninger til Niklas Åkvik og Øysteins Stake Laengen fra sørlandslaget. Sistnevnte var med i det avgjørende 20 mannsbruddet som gikk tidlig i løpet. Han fikk med seg lagkameratene Jon Anders Grøndahl og Adrian Gjølberg. Ikke overraskende var det offensive laget et av de best representerte i dette bruddet. Noe skuffende var det at Sparebanken Vest - Ridey som også hadde flere med i bruddet ikke klarte å vinne i deres første store opptreden i Norge. Sterkest av alle i bruddet var nemlig Adrian Gjølberg fra Plussbank Cervelo. Den meget bruddvillige syklisten fikk endelig skikkelig uttelling for et av sine angrep. Det er morsomt når slike angrepsvillige ryttere endelig får full klaff. Det bidrar til å understreke hvor viktig det er å kjøre offensivt på dette nivået. Rett og slett ligge i forkant. Det har Plussbank Cervelo gjort i hele år. At de i tillegg til seieren også overtar ledertrøya kan ikke kalles noe annet enn toppen av kransekaka. Vi gratulerer sørlandslaget og sier vel investerte kroner og energi Thor Hushovd!

En annen klubb som fortjener skryt i bøtter og spann er Stavanger sykkelklubb. Klubben har mye mindre ressurser enn kontinentallagene, men har allikevel produsert den ene topprytteren etter den andre opp igjennom årene. Som oftest har alle Stavangertalentene endt opp i kontinentallag, men i år har et lite og sterk seniorlag etablert seg i klubben. Daniel Jarstø og Håvard Blikra er begge meget kjøresterke og har etablert et meget godt samarbeid. Det har flere mellomeuropeere fått merke i kermissritt tidligere i sesongen. I dag var det norgeseliten som fikk smake på duoens flotte kjøring. Begge kom seg med i bruddet og Håvard Blikra sikret seg en noe overraskende andreplass. Utrolig sterkt av førsteårs senioren. Jarstø fulgte opp med en fin fin femteplass. Begge bør være ganske høyt oppe på blokken til Sparebanken Vest - Ridley når de skal planlegge 2011 sesongen. Når vi først er inne på det rogalandsbaserte kontinentallaget så skuffet de litt i dag. Laget var favoritter til å ta seieren, men måtte "ta til takke" med en tredjeplass til talentet Johan Fredrik Ziesler. Kanskje morsomst av alt så er det for andre norgescup helg på rad ungdommen som dominerer. Nok et tegn på at norsk sykkelsport er i vinden som aldri før. Fullstendige resultater (som kom utrolig raskt. Skryt til arrangøren for det) ligger her.

Junior
I juniorklassen er det bare og fortsette å skryte av Stavanger sykkelklubb. Seier, to på pallen og fem blant de ti er utklassing. Rett og slet utklassing. Vant gjorde en av årets kometer, Fredrik Galta, og det i en løype som ikke var skreddersydd han. Seieren var et resultat av Stavangers dominans, og dermed hvordan de satt i en unik posisjon sett fra et taktisk perspektiv. Når man er i så stort overtall er det bare å sende ut rytterne i det ene angrepet etterfulgt av det andre. Tilslutt ble det for mye for resten av feltet og Galta stakk av med seieren. På plassene bak han fulgte landslagskollegaene Kristoffer Skjerping (Glåmdal sykkelklubb) og Sven Erik Bystrøm. Kristian Dyrnes og Sandnes laget led nok noe av at de hadde en ledertrøye og forsvare, og det virker som at det gjorde dem noe passive. Dyrnes ble forøvrig nummer 10 i dag.

Hvis noen har noen synspunkter eller erfaringer fra dagens ritt hadde det vært flott om de delte dem ved for eksempel å legge inn en kommentar til dette innlegget.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar