søndag 30. mai 2010

Svensk seier på den avsluttende etappen

I dag gikk den siste etappen av årets Giro d'Italia, og det ble svensk seier. Gustav Erik Larsson vant tempoen to sekunder foran Marco Pinotti. I kampen om tredjeplassen i sammendraget var Vincenzo Nibali sterkest. Med det ble det to Liquigas ryttere på pallen. Ivan Basso vant sammendraget foran David Arroyo, Nibali, Michele Scarponi og Cadel Evans. Evans vant poengtrøya, mens Matthew Lloyd også får stå på podimuet i Verona. Han vant nemlig klatretrøya. Beste unge rytter var Richie Porte som tilslutt ble nummer syv i sammendraget. Sterk prestasjon av unggutten. I dag tok man også avskjed med legenden Gilberto Simoni.

Årets Giro d'Italia var som et eventyr. Selv om vinneren har en mørk fortid har vi klart å begeistre oss over årets Giro. Med fjell som Monte Grappa, Passo di Gavia Monte Zoncolan og Mortirolo har ikke det vært noe problem. I tillegg til en svært morsom og utfordrende rute har ryttere skapt spenning med sin offensive og underholdende kjøring. Det har nesten ikke gått en dag uten at noen av sammenlagtrytterne har vist seg frem. I tillegg skapte det enorme bruddet på den ellevte etappen stor spenning. Det ga ryttere som Saste og Arroyo nye sjanser i sammendraget. Men alt i alt må man si at Basso fortjente seieren. Han var den sterkeste samtidig som han hadde det klart sterkeste laget. Årets Giro er nok en av de aller mest underholdende verden har sett. Sjelden har man sett mer offensiv kjøring, og en mer spennende rute. Forhåpentligvis blir neste års Giro like bra som årets.

Nå gleder nok alle seg til Tour de France. Men før Touren begynner er det mye sykkel. Både Dauphine Libere og Sveits rundt brukes som oppkjøring til Touren. Dauphine Libere sendes på Eurosport, mens undertegnede tror at Sveits rundt blir sendt på TV2sport. Boasson Hagen skal etter planen delta i Dauphine Libere, mens Arvesen og Nordhaug skal etter planen delta i Sveits rundt. Og helt i slutten av Juni kommer et av de helt store høydepunktene i året. Da går nemlig NM av stabelen. Dette vil si at selv om Giroen er ferdig og Touren ikke begynner med det første, er det mye sykkel i vente.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar