lørdag 8. mai 2010

Brite i rosa - Oppdatert

I dag gikk den første etappen av årets Giro d'Italia. Dagens etappe var en 8 kilometer lang tempoetappe, og det ble favorittseier. Bradley Wiggins vant, noe som gjorde at Team Sky vant i sin Grand Tour debut. Wiggins kjørte på 10 minutter og 18 sekunder. Med det slo han overraskelsesmannen Brent Bookwalter med 2 sekunder. På tredjeplass kom en av de største favorittene til sammenlagt seieren, Cadel Evans. Også han kom 2 sekunder bak. Vært å nevne er også at overraskelsesmannen fra Tour de Romandie, Richie Porte, igjen viser at han er en god temposyklist med en sjette plass. Gustav Erik Larsson ble beste skandinav på en åttende plass.

Andre Greipel kom 18 sekunder bak Wiggins, og dermed kan han sykle i Maglia Rosa på mandag, hvis han vinner morgendagens etappe, og med det skaffer seg 20 bonussekunder. Også Greg Henderson kan ta over den rosa ledertrøya i morra, etter at han kom på en sterk femte plass i dag, kun 5 sekunder bak lagkameraten Wiggins.

Ivan Basso kjørte inn til en tid som var 23 sekunder svakere en vinnertiden. Garzelli kjørte 3 sekunder raskere enn Basso, og var med det 1 sekund raskere enn Scarponi. Nibali kjørte meget godt for hvis man tenker på at han egentlig ikke skulle kjøre rittet. Han kjørte bare 10 sekunder dårligere enn Wiggins. Vinokourov ble nummer 4 bare 5 sekunder bak. En av de store outsiderne i årets ritt, Domenico Pozzovivo, kjørte greit til passering, men grunnet et fall på slutten kom han 1 minutt og 2 sekunder bak Wiggins. Sastre kjørte en godkjent tempo og ble nummer 42, 25 sekunder bak Wiggins.

Eneste nordmann i løpet, Gabriel Rasch, kjørte inn til en tid på 11 minutter og 10 sekunder. Dette var godt nok til en 141. plass.