søndag 2. mai 2010

Månedens rytter i April

Fabian Cancellara:
Cancellara viste klasse under brosteinsklassikerene. Han var klart best i både Ronde van Vlaanderen og Paris-Roubaix. Etter dette tok han pause. Men de to seirene i de to største brosteinsklassikerene taler for seg selv. Hans sesong er allerede vellykket.

Philippe Gilbert:
Gilbert viste seg nok en gang som en mulig seierherre i et fremtidig Ronde van Vlaanderen. For andre år på rad ble han nummer tre. Men han ga seg ikke med det. Han ble nummer fem i Brabantse Pijl. Han var den klart sterkeste i Amstel Gold Race, og var til slutt overlegen opp den siste bakken. Han fulgte opp med sjette og fjerdeplass i Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege.

Alejandro Valverde:
Valverde begynte måneden med en andreplass i GP Miguel Indurain, og forsatte med andreplass sammenlagt i Vuelta al Pais Vasco. Målet hans var hele tiden å lykkes i Liege-Bastogne-Liege. Askeskyen sørget for at han ikke rakk å komme seg til Amstel Gold Race. Men han kom seg til start i Fleche Wallonne. Der ble han nummer åtte. Han ble tredjemann i Liege-Bastogne-Liege. Han avsluttet måneden med å komme på andreplass på den andre tempoen i Tour de Romandie. Vi tar ikke med sammenlagtseieren i løpet fordi det ble avsluttet i mai.

Chris Horner:
Horner vant det prestisjetunge Vuelta al Pais Vasco. Han kom topp ti i alle ardenne-klassikerene, med plasseringsnummerene 10, 7 og 8. April ble en meget vellykket måned for den rutinerte amerikaneren.

Tom Boonen:
Boonen sine store mål for sesongen var Ronde van Vlaanderen og Paris-Roubaix. I Flandern Rundt var han den eneste som klarte å henge på Cancellara. Han ble kjørt i fra, men ble tilslutt nummer to. I Schelderprijs gjorde han en god optrekker jobb for Wouter Weylandt. Også i Paris-Roubaix virket han sterk. Han var imidlertid uoppmerksom når Cancellara rykket, og måtte gjøre mye av jobben for å prøve å hente sveitseren. Det lykkes ikke å Boonen ble tilslutt nummer fem. Det ble en litt skuffende måned for Boonen selv, men vi tar han med for det.

Det var også mange andre som presterte bra i april. Mener du at noen andre er månedens rytter i april må du gjerne legge inn en kommentar, gjerne med rytterens navn og begrunnelse.

6 kommentarer:

  1. Seierne til Fabian taler for seg selv, men vil si at Gilbert var månedens rytter ettersom han presterte på absolutt toppnivå gjennom hele april. 3. plass i Flandern og seier i Amstel uten et lag i ryggen er meget imponerende. Saxobank kontrollerte feltet gjennom hele Flandern og Paris-Roubaix

    SvarSlett
  2. At du kan nominere Valverde. Man skal være bra naiv for å tro at han har rent mel i posen.

    SvarSlett
  3. Vi sier ikke at Valverde har rent mel i posen, men i og med at han ikke er utestengt (i andre land enn Italia), tar vi å teller med resultatene han kjører inn. Det blir for dumt å anklage han for noe, før han eventuelt blir straffet.

    SvarSlett
  4. Da syns jeg heller Alexandre Vinokourov fortjener å bli nominert.
    1. plass Liege-Bastogne-Liege
    1. plass sammenlagt Giro del Trentino
    (1. plass 1. etappe, 2. plass 2. etappe, 4. plass 4. etappe).
    Seier i Liege-Bastogne-Liege er en fantastisk prestasjon. Han er ferdig med utestengelsen, og har helt sikkert lært.

    SvarSlett
  5. Boonen vant ikke et eneste ritt i april. Sykling handler om å vinne.

    SvarSlett
  6. Vi formulerte oss litt feil. Det vi mente er at så lenge det verserer så mange rykter om forskjellige rytteres innblanding i ulike saker er det ikke helt lett å vite hvem og hva vi tror på. Vi velger å ta med ryttere som ikke er dømt, selv om de er under mistanke. Dømte ryttere er for oss "døde". De nominerer vi aldri. Så kan du godt si at det er naivt å tro at Valverde aldri har juksa, men da er det vel en del andre ryttere man kan mistenke i tillegg.

    Poenget er at mistanker kan bli litt mye synsing (selv om det i enkelte tilfeller er sterkere og flere bevis enn i andre), derfor har vi valgt å gjøre det på den måten. Med andre ord blir ikke Valverde nominert igjen hvis han blir dømt internasjonalt.

    Når det gjelder Boonen er det selvsagt liten grunn til å stemme på han fremfor Cancellara, men han syklet allikevel en del gode ritt i april. Strålende og offensiv sykling i Flandern rundt, flott opptrekksjobb i Schelderprijs og offensiv og sterk kjøring (lenge) i Paris-Roubaix synes vi var bedre enn det andre viste. Så handler selvsagt sykkel mye om å vinne ritt, men er vel minst like bra med en andreplass i Flandern som sammenlagtseier i Giro del Trentino.

    Flott at du har sterke meninger og at du uttrykker dem. Hadde vært flott om du hadde lagt ut en kommentar om hva du synes om doping i innlegget lenger opp på siden som omhandler det temaet. Hadde vært morsomt å høre din mening om det.

    SvarSlett