fredag 21. mai 2010

Hjemmeseier i Cesenatico

Nok en gang gikk bruddet inn i Giroen. Det var 17 ryttere med, heriblant to fra Katusha og raske Greg Henderson. Det ble ganske tidlig klart at bruddet ville gå inn. De siste 3-4 milene var det svært mye rykking i bruddet. Men tilslutt ble det en spurt mellom mesteparten av det opprinnelige bruddet. Craig Lewis angrep litt før kilometersmerket. Det så ut som at det skulle bli lykkes, men han ble kjørt inn når de bak begynte spurten. Henderson satt perfekt til, men hadde ikke kreftene. Manuel Belletti startet spurten først, og hjemmesyklisten vant klart, selv om han så mer bakover enn fremover de siste 200 metrene. Henderson kom på andreplass. Det vil si at Italia nå har to etappeseire på rad. Dette var også en viktig seier for Colgano-laget som har skuffet med Sacha Modolo og Domenico Pozzovivio i løpet. Modolo ga seg for noen etapper siden, mens Pozzovivo ga seg i dag. Rett etter løpet kunne man se en gråtende Belletti, som var tydelig rørt over å vinne på hjemmebane.

Og det er ingen Giro d'Italia etappe uten et skikkelig stunt, iallefall ikke i årets utgave. Dagens stunt kom fra Vladimir Karpets. Han rykket opp den nest siste kategoriserte stigningen, og kjørte 4-5 mil alene. De siste 7-8 kilometerne fikk han hjelp av lagkamerat Juan Horrach som ble sluppet ned fra bruddet. Karpets kom inn fem minutter etter Belletti, og fikk med det nesten to og et halvt minutt på sammenlagtfavorittene og klatrer med det mange plasser i sammendraget. Iban Mayoz som kom på tredjeplass på dagens etappe klatret også mange plasser i sammendraget. Begge ligger nå topp 15 og er med det foran løpere som Evans, Nibali og Basso.

David Millar, Anthony Ravard, Jack Bobridge, Pozzovivo og Morris Possoni ga seg i dag.

I morgen venter en hard etappe hvor de skal over Monte Grappa, men dessverre er det mye nedover etter toppen av bakken. Og med morgendagensetappe begynner fjellene. På søndag venter legendariske Monte Zoncolan, før rytterene får en velfortjent hviledag. Nå blir det spennende!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar