onsdag 26. mai 2010

Fransk seier i Giroen

Den tidligere banesyklisten Damien Monier, Cofidis, vant dagens etappe i Giroen. Han var med i det opprinnelige bruddet, som inneholdt 19 syklister. Og nok en gang viste det seg at bruddet skulle gå inn. Monier kom seg av gårde fra bruddet sammen med Kruijswiijk og Hondo. Med akkurat tre kilometer igjen rykket han fra sine to bruddkompiser. Han fikk fort en luke, og kjøret alene inn til mål. Han kunne strekke hendene i været for sin første seier på landeveien. Hondo tok andreplassen foran Kruijswijk.

Bak i feltet ble det kjørt hardt den siste milen. Da tok Liquigas total kontroll over feltet, og satt et hardt tempo. Dessverre ble det ikke noen angrep fra favorittene, trolig fordi bakken var for slak. Liquigas dro med hele laget untatt Basso og det var kun favorittene som var med feltet til mål. På slutten ble det en liten sprekk i favorittgruppen, og en av de som kom bak sprekken var Porte. Allikevel tapte han kun åtte sekunder til Arroyo som beholder Maglia Rosa.

Gabriel Rasch kom inn 16 minutter bak dagens vinner. Han så ut til å ha tatt det helt med ro, og satt i en liten gruppe med bl.a. Wiggins. Og kom dermed inn litt over syv minutter bak favorittene.
I morgen venter den første spurtetappen på en liten evighet. Men tro ikke at moroa er over. Etter morgendagens etappe venter to knallharde etapper før Giro d'Italia avsluttes med en 15 kilometer lang tempo.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar