søndag 30. mai 2010

Rogaland GP LIVE - seier til ukrainske Popkov!

11.50: Hei og velkommen til vårt forsøk på en LIVE-sending fra Rogaland GP. Grunnet jobb og skole sitter vi i solfylte Oslo, og er ikke selv til stede i Rogaland. All informasjon er vi derfor nødt til å få fra andre kilder. Dermed er vi like spente som dere på hvor bra dette blir. Har dere noe informasjon fra løpet dere ønsker å dele med oss, eller spørsmål vi kan prøve å besvare underveis, er det bare å legge inn kommentarer, så skal vi gjøre vårt beste for å besvare de. Vi vil fortløpende legge ut informasjonen vi får i denne bloggposten, så dere blir nødt til å oppdatere siden (F5-knappen) for å få med dere oppdateringene.

12.oo: Da er moroa i gang! Historiens tredje Rogaland GP er underveis.

12.10: Synes det er på plass med et lite stikk i siden til lokalavisene i dag. I hvertfall nettutgavene deres har begrenset med spalteplass som omhandler dette store arrangementet. Det virker nesten som at journalistene i avisene kun har hørt om Tour de France og Nordsjørittet.

12.25: Vi kan ta litt om dagens løype. Feltet kjører først en stor runde som starter i Sandnes sentrum og går til Algård, før til sykler videre til dagens første bakkespurt på Seldal etter 49 kilometer. Det er også løpets høyeste punkt, ca 330 meter over havet. Da er også syklistene kommet inn i den kuperte delen av løypa. Etter Seldal følger nemlig to andre bakkespurter i Åslandsbakken (etter 70 kilometer) og i Undheim etter 85 kilometer. Etter Undheim er kampen om bakkekonkurransen avsluttet. Syklistene kommer da inn i et mindre kupert terreng, hvor det ligger innlagte spurter ved Nærbø (114 kilometer ut i løpet) og Sola (150 kilometer). Etter 164 kilometer kommer de inn i Stavanger sentrum. Her skal de kjøre en 4,8 kilometer flat løype, fem ganger. Andre gang de passerer målstreken skal de spurte om seieren i den siste innlagte spurten. Femte gang de passerer mål skal det altså avgjøres hvem som skriver seg inn i historien som den tredje vinneren av Rogaland GP.

12.28: Ifølge rittets egen LIVE oppdatering har det vært noen bruddfosøk, uten at det har resultert i at noen har kommet avgårde.

12.41: Ifølge Sandnes sykkelklubb (som har lag til start) var ukraineren Yuriy Agarkov i et lite brudd. Han kjører for ISD Coninental Team. Det er "farmerlaget" til ISD -aget, som blant annet har kjente syklister som Visconti, Gatto og Rujano. Kontinentallaget deres, som er til start i Rogaland GP, har ingen navn som er spesielt kjente for norske sykkeltilhengere. Er det allikevel noe som er velkjent, så er det at østeuropeere ofte er veldig kjøresterke, men ikke alltid like taktisk gode.

12.48: Aktiv kjøring fra Rabobank, ISD, Sparebanken Vest og Joker Bianchi. Blir spennende å se om det blir noe mer ut av. Har fått rapport fra løypa, om at feltet har passert Algård. En Joker Bianchi og en Sparebanken Vest rytter hadde fått noen meter. Været er tydeligvis ikke like bra i Rogaland som det er i Oslo. Glatt på veien og mange ryttere i regnjakke på starten er meldingen vi har fått.

12.52: 7 mann er nå avgårde.

12.54: 12 grader, regn og litt surt er værrapporten vi får fra en som er ute i løypa. Det er imidlertidig lite vind. Det kan bety at det blir lite sidevindskjøring. I så tilfelle gode nyheter for de norske laget, ikke like bra for de danske og Rabobank.

12.57: Feltet er igjen samlet. Hardt og offensivt løp i starten, men ingen kommer ifra. Er nok bare et tidsspørsmål før noen får komme ifra i det kuperte terrenget de nå kommer inn i.

13.07: Joker Bianchi og Rabobank setter fart opp første kategoriserte bakke.

13.12: Siden vindstyrken i dag er så svak at det neppe blir sidevindskjøring, er det nok flere lag som ser på det kuperte området de kjører inn i nå som beste mulighet til å skape splittelse i feltet. Tror for eksempel ikke at noen av de norske lagene ønsker en massespurt. Derfor er det ikke overraskende at de setter fart på feltet nå.

13.15: To mann (ifølge sandnes sykkelklubb er det Crister Rake + en fra Designa) har fått en liten luke til en 16-manns stor gruppe. Bak dem igjen er hovedfeltet. Kanskje kan en større gruppe etablere seg og kjøre ifra til mål, akkurat som i fjor?

13.19: Det skal være Christer Rake fra Joker Bianchi og Sergey Firsanov fra Designa Kökken som har fått en luke. Det er to av rittets beste klatrere, noe som tyder på at det har vært et enormt tempo opp første kategoriserte bakke. Firsanov er forøvrig regjerende mester i Ringerike GP, og han skal prøve å forsvare den tittelen neste uke.

13.20: De to ble kjørt inn av den jagende gruppa. Det vil si at det er 18 mann som nå har et halvminutt på resten av feltet. Får gruppa i gang et sammarbeid, kan løpet være kjørt for de som sitter i feltet.

13.27: Avstanden er nå på 1.10. Er løpet i ferd med å avgjøres. 4 fra Sparebanken Vest er med. Vi venter på navnene på resten i gruppa.

13.38: TVK har med Lorents Ola Aasvold i bruddet, som nå har fått en luke på nesten halvannet minutt.

13.41: 20 mann har fått en luke på feltet, og jakter på frontgruppa. De har 1 minutt opp til lederne og 20 sekunder ned til feltet.

13.52: Vi har vært så heldige å få tilsendt noen bilder av Torgrim som er på plass i løypa. Grunnet noen tekniske problemer la vi ut bildene i et tidligere innlegg som heter "Rogaland GP delvis LIVE". Du finner dem litt lenger ned på siden. Bildene er fra før bruddet etablerte seg.

13.53: Teten har nå nesten 2 minutter. Det skal være tre ryttere fra Joker Bianchi med.

14.07: Høy fart i feltet nå. Jayco-skins laget tar initativ. Det australske laget har mye kjørestyrke, men klarer de å hente inn frontgruppa?

14.16: Rabobank med laget i front. 1.15 og folk detter jevnt av.

14.24: Nå har vi lagt ut et par bilder til under innlegget som heter "Rogaland GP delvis LIVE". Ingen tvil om hvem som har mest ressurser av Rabobank og Plussbank Cervelo.

14.40: Rytterne er nå i langesonen (116 km). Rabobank har gjort at det er samlet nå.

15.13: 6 mil igjen. Brudd på 16 mann har rundt 2 minutter: Ingen fra TVK. 2 fra Joker, 2 fra Sparebanken, 3 Glud & Marstrand, 2 Jayco. Sparta Praha drar i feltet, men det går ikke særlig fort.

15.17: Rabobank har Wilco Kelderman i bruddet.

15.18: Det er et par mil igjen til rundene begynner.

15.38: Nummerene til de i tet er: 51, 53, 54, 81, 85, 94, 97, 122, 151, 152, 185, 195, 213, 215 og 155 (det siste er ikke 100% sikkert). De har 2.15, men hadde over 2.30. Roy Hegreberg tok spurten på Sola. Vi kommer tilbake med navnene på de i gruppa.

15.46: Navnene på de i gruppa er: Moberg Jørgensen, Tronborg, Berling (alle Glud & Marstrand), Agarkov, Popkov (begge ISD), Vold, Robinson Bugge (begge Joker Bianchi), Kelderman (Rabobank), Hegreberg, Stevensson (begge Sparebanken), Aistrup (Concordia), Reihs (Designa Køkken), Hepburn, O'Shea (begge Jayco Skins) og tilslutt har vi trolig Øystein Stake Laengen fra Plussbank Cervelo.

15.50: Bruddet har nå 3.06.

15.53: Sparta Praha drar forsatt, men det går ikke fort nok. De kommer inn i byen nå.

15.55: Bruddet har 3.45. Ser ut som at det vil gå inn.

16.12: Popkov 5 sekunder foran Kelderman, og resten av bruddet er litt bak han igjen.

16.17: Sparebanken Vest har fått med de to rytterne de på forhånd trolig har hatt størst forhåpninger på. Blir det en spurt er Hegreberg, Vold og Aistrup blant favorittene. Kanksje er også noen av rytterne i Jayco Skins og ISD også rakse, men kunnskapen om disse rytterne er rimelig lav hos oss.

16.20: Popkov har 15 sekunder på Bugge, Hegreberg, Stake Laengen og fem andre. Nordmenne i bruddet virker offensive og sterke.

16.23: Popkov har 27 sekunder på resten med en runde igjen (4,8 kilometer). Kan fort bli seier til ISD i dag.

16.26: Popkov har allerede 4 seire i år, fra ulike løp i Russland, Polen og Ukraina. Sterk rytter med gode tempoegenskaper. Alt tyder på at det blir seier til 26 åringen.

16.30: Popkov vant den tredje utgaven av Rogaland GP etter å ha parkert sine bruddkamerater på slutten. Danske Nikola Aistrup på andre. 7. plass på Roy Hegreberg.

16.32: Wilco Kelderman fra Rabobank blir nummer 8, og var ifløge vår kontakt i målområdet mindre fornøyd med det. Var nok litt skuffende for Rabobank-laget, som gjorde mye arbeid i dag.

16.43: Hepburn tar den siste plassen på pallen, og sørger med det for at det ikke blir noen nordmenn som kan stege opp på pallen. Alle resultatene er selvsagt uoffisielle. Det meldes om møkkete og slitne syklister. Dette var et sliteløp hvor de sterkeste gjorde opp om seieren på slutten. Som sagt var Popkov sterkest i dag. Kan virke som at Hegrebergs 7. plass ble beste norske plassering. Litt skuffende sett med norske øyne. Popkov sier at angrepet i de lokale rundene var planlagt.

Da takker vi for oss fra denne LIVE sendingen. En stor takk til de som ga oss informasjon i dag. Uten våre kontakter i følgebilene til Østfoldlaget og TVK, samt Torgrims skildringer fra sin tilskuerplass, hadde det ikke blitt noen LIVE-sending i dag. Tusen takk. Vi kommer tilbake med rittrapport senere i dag.

3 kommentarer:

  1. RGP har en egen Live-tracking: live.rogalandck.no

    SvarSlett
  2. Har sett det. Vi vil selvsagt følge godt med på den, og se om vi kan supplere med noe ekstra informasjon :)

    SvarSlett
  3. Vet dere hvor rytterne befinner seg i løypa?

    SvarSlett