fredag 21. mai 2010

Norgescup i Eidsvoll

Senior
I morgen går det andre av i alt fem norgescup løp av stabelen. I motsetning til det første løpet i Bergen så er det en ganske flat løype som venter syklistene i Eidsvoll. Det betyr ikke at løpet kommer til å bli lett. Her er det nok få lag som føler seg trygge på at de har noen som kan vinne en massespurt, så tempoet bør bli høyt. Skulle det allikevel bli en massespurt er det greit å nevne hvem som er favoritter til å prege den. Sparebanken Vest - Ridley duoen Roy Hegreberg og Johan Fredrik Ziesler må begge nevnes som favoritter. Dette er også syklister som vil sette pris på offensiv og hard kjøring på flatene. Nesset syklist Mats Lohne kommer fra seier på gaterittet i Østfold 3 dagers og kan fort få et lite nasjonalt gjennombrudd i morgen, men da må det bli en spurt. Blir det spurt kommer garantert Lohne langt frem. En annen god spurter er Åsmund Sivertsen fra Plussbank Cervelo. Jeg spår allikevel at Plussbank Cervelo ikke kommer til å satse på at det skal bli en massespurt. De kommer nok til å prege rittet og prøve å gjøre det så hardt som mulig. Ryttere som Torgeir Strandberg, Adrian Ghjølberg, Niklas Åkvik og Øystein Stake Laengen har alle vist at de har klasse nok til å prege rittet. Spesielt de to sistnevnte har vært supersterke i år og må regnes blant storfavorittene, men ingen av de ønsker en massespurt.

Blir rittet hardt med store utskillinger er det flere som kommer til å melde seg på i seiereskampen. Først og fremst er det de store og de sterke lagene som kommer til å markere seg. CK Nor kommer til å være med i teten med Bjørn Tore Hoem og Kristian Forbord. Sett spesielt et utropstegn bak unge Hoem. Han har vært meget god i år. Hjemmelaget Eidsvoll sykkelklubb stiller med et ungt og spennende mannskap. Trolig mangler de litt på å være med helt i toppen, men ryttere som Marius Andrè Hafsås og Endre Lunåshaug kan på en maksdag bite godt fra seg. Nesset CK har flere enn Mats Lohne å spille på. Krister Hagen og Børge Godejord har vist form så langt denne sesongen. Sandnes stiller som vanlig med et spennende lag. Deres beste ryttere er nok Tor Inge Espeland og Kent Aadnøy. Team Ringeriks-Kraft må nok sette sin lit til Eirik Kasa Jarlseth og Christer Jensen. Sistnevnte kommer trolig til å sette sitt preg på rittet med offensiv kjøring. TVK kommer med et sterkt lag som er sultne på å hjelpe Lorents Ola Aasvold, slik at han kan ikle seg den gule trøya som lederen av norgescupen. Siden Vegard Robinson Bugge (som vant det første rittet) ikke stiller, er Aasvold i god posisjon til å overta sammenlagtledelsen. I tillegg til Aasvold har TVK flere gode ryttere. Kjetil Ertsås (er han i fanmilie med Sandefjord spiller Rune Ertsås?) vant fellesstarten i Østfold 3 dagers og viste med det god form. Sparebanken Vest - Ridley og Plussbank Cervelo har vi allerede nevnt.

I tillegg til de store lagene kommer det noen ryttere fra mindre slagkraftige lag som alene er sterke nok til å kunne gjøre store resultater. Hjemmefavoritt og Jokerbianchi syklist Vegard Breen er utvilsomt en av de absolutt største favorittene. Stavanger syklisten Daniel Jarstø mer også utvilsomt blant de største favorittene. Se også opp for Bergen syklisten Anders Stensaker, han har tatt store steg i år. Sist, men så til de grader ikke minst stiller Fredrik Wilmann opp! Det er fantastisk at en syklist med så mye internasjonal erfaring stiller opp i norgescup ritt. Det blir på en måte toppen av kransekaka. Wilmann hadde nok satt pris på litt røffere løypeprofil, men kommer nok uansett til å være med på å sette fart på rittet.

Det er meget spennende og uvisst løp vi har i vente fra Eidsvoll. Mange ryttere har mulighet til å vinne, men det vil kreve at de får det løpsopplegget de behersker best. Vi er såpass vågale at vi tipper topp tre. Vi tror Roy Hegreberg vinner foran Niklas Åkvik og Vegard Breen.

Junior
I juniorklassen er det litt mindre usikkert. Gjengen som har kjørt for landslaget virker til å være et lite nivå bedre, men i en såpass flate løype kan det fort komme en overraskelse. De vi snakker om er Kristoffer Skjerping, Jaran Nilsen, Daniel Hoelgaard, Kristian Dyrnes, Fredrik Galta og Sven Erik Bystrøm. Se også opp for Skjerpings lagkamerat Sondre Holst Enger, Youth Tour vinner Kristofer Aurang (hvis han har kommet tilbake fra velten i Østfold 3 dagers), tempokongen Phan Åge Haugård, raske Alexander Moe Lundgreen, Tønsberg syklist Sebastian Baksaas og hele Stavanger laget (en av dem vil garantert være med i teten). Vi tipper Sven Erik Bystrøm vinner foran Kristian Dyrnes og Jaran Nilsen.

Høydekartet for løpet finner dere her, og startlisten her. Hvordan tror dere løpet blir?

2 kommentarer:

  1. Rune og jeg er ikke i slekt :-)

    SvarSlett
  2. Fint å vite :) Gratulerer med en god sesongstart forresten. Er spent på å se hva dere i TVK får til i de norske UCI rittene som skal kjøres snart.

    SvarSlett