mandag 17. mai 2010

Matthew Goss vant uten opptrekk

Team Columbia har kjørt opptrekk for Greipel så langt i giroen, men i dag orket hverken laget eller Greipel og markere seg på denne måten. Da er det godt at Matthew Goss tar ansvar og fikser biffen på egen hånd. Det ble ikke en spurt lik noen andre vi har sett så langt i Giro d'Italia. Det var rett og slett en typisk Hushovd spurt som kunne minne noe om Barcelona-etappen han vant i fjorårets tour. Etappen ble avsluttet opp en liten stigning på et par-tre prosent. Favoritter som Evans og Vinokourov prøvde seg. Det samme gjorde Rubens Bertogliati som satt inn et hardt støt kun kilometeren fra mål. Han ble kjørt inn av David Millar, som så ut til å trekke Farrar opp til en ny etappeseier. Farrar "hoppet" fra hjulet til Millar over til Vinokourovs og fikk starte spurten fra beste posisjon. Men han hadde ikke krefter nok til å holde Goss og Pozzato bak seg. Begge "fløy" forbi amerikanerens venstre side.



Seieren smaker nok veldig godt for HTC Columbia laget som har jobbet hardt i hele Giro d'Italia uten å få helt uttelling. For Andre Greipel kan seieren til Goss slå begge veier. Det kan ta bort litt av presset på tyskeren, men det kan også være et lite stikk i siden på han. For mens Cavendish nærmer seg toppformen og vinner i California taper Greipel den ene spurten etter den andre i Italia, til og med til sin egen opptrekker. Kanskje er Greipel i ferd med å tape krigføringen spurterne i Columbia-laget har hatt seg imellom.

PS: Carlos Sastre tapte også i dag tid, grunnet punktering på et kritisk tidspunkt. Ting går virkelig ikke Sastre eller Cervelos vei i årets Giro d'Italia.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar