torsdag 20. mai 2010

Spurtetappen hvor favorittene stakk, og Italia fikk sin seier

Årets Giro har vært helt ekstrem. Da tenker jeg på både været, og ikke minst hvordan syklistene har kjørt.

Dagens etappe så ut som en spurtetappe hvor det eneste hinderet var en 3.kartegori stigning med over milen igjen. Og på den stigningen ble det angrep. Det begynte med Voeckler, Failli, Pinotti og Bisolti. Ikke noe spesielt med det, kanskje med unntak av Pinotti. Men så skjedde det svært få, kanskje ingen hadde spådd. Det ble angrepet av sammenlagtfavorittene. Scarponi, Garzelli, Nibali og Vinokourov fikk luke på feltet. Også Cunego og Basso kom seg opp. Dermed satt de fleste sammenlagtfavorittene, som ikke var med i gårsdagens utbrudd, med i tetfeltet, med untakk av Evans. Også Pozzato og Pineau hadde klart å komme seg med tetgruppen over bakketoppen. Bak i feltet ble det ikke jaktet med en gang. Sprinterne hadde fått det tøft opp bakken, og lagene deres måtte vente til de kom opp, før de kunne begynne å jakte favorittene. Garmin, Milram, Caisse d'Epargne, Cervelo og Rabobank, samt litt BMC (mest Evans selv) og Liquigas dro i feltet bak. Katusha gjorde det de kunne for å senke tempoet i teten i det jaktende feltet, noe som gjorde Evans svært irritert. På det verste begynte han å "sloss" med Righi og Mazzanti. Her kan det fort bli stenge straffer til alle rytterne. Oppe i tetfeltet samarbeidet de godt, med unntak av voeckler som sto over det meste av føringer.

Med under en kilometer igjen angrep Nibali, og ble fulgt av Vinokourov. De fikk en liten luke, men den ble tettet av Pinotti. Med melom 250 og 300 meter igjen til mål satt Pozzato på turboen. Han ble fulgt tett av Voeckler som kom opp på siden av han. Men Pozzato tok den første italienske seieren i rittet. Han var en halv hjullengde foran Voeckler men Pineau på tredjeplass. I spurten bak var Robbie McEwen raskest, og kanskje er den aldrende supersprinteren på vei tilbake.

Det ble ingen endringer helt i toppen av sammendraget, men de fleste sammenlagtfavorittene tok inn ti sekunder på de som satt i hovedfeltet. Litt overraskende er det at favorittene kjørte så hardt for og bare ta inn ti sekunder. Men også Evans måtte bruke krefter i dag.

PS: I dag var EBH endelig tilbake på sykkelen. I neste uke skal han sykle Bayern Rundfahrt, og forhåpentligvis vil han være i form innen Tour de France. Se intervju her. Også Nordhaug og Arvesen skal kjøre Bayern Rundfahrt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar