lørdag 15. mai 2010

Årets første seier for raske Mats Lohne

Dagens gateritt i Østfold 3 dagers var første mulighet for spurterne her hjemme til å måle krefter. Seieren gikk ikke overraskende til Mats Lohne fra Nesset CK (samme klubb som Arvesen representerer). Når jeg sier at det ikke er overraskende er det basert på det han har bevist tidligere i år. Han har tatt et stort steg fra i fjor både kapasitetsmessig og i spurtene. Han er en sterk spurter med mye krutt i beina. I dag vant han foran tidligere lagkamerat Åsmund Sivertsen fra Plussbank Cervelo. Begge syklet i fjor for Kristiansand, en klubb som har satset hardt i noen år. Det har tydelig gitt resultat. Begge sørlendingene har stort potensiale som spurtere. De har selvsagt mye å hente kapasitetsmessig, men forsetter de den utviklingen de har hatt i det siste kan det bli veldig bra. Åsmund Sivertsen er allerede i et kontinentallag, mens Mats Lohne sikkert kommer til å bli jaktet av de fleste kontinentallagene i Norge etter sesongen.

I skrivende stund er desverre ikke resultatene klare. Vi må takke Kristiansand sykkelklubb for at de har lagt ut informasjon raskt. Etter å ha opplevd rask resultatformidling fra Bergen i norgescupåpningen, er det synd at det i Østfold 3 dagers tar betydelig lenger tid å få ut resultatlister. Men det som er viktigst er at løpet gir mange av de hjemlige syklistene mulighet til å kjempe på et høyt nivå. Så får heller vi sykkelinteresserte smøre oss med tålmodighet. I morgen er det fellesstart hvor det er nye muligheter til å vise seg frem.
Oppdatert: Resultatene ligger nå ute her.

PS1: Vi gratulerer Amund Grøndal Jansen med sammenlagtseier i U17 klassen i Tour de Himmelfart. Rytteren som representerer Team Igland Garasje vant klassen overlegent. 47sekunder skilte han fra nest beste mann i rittet som sammen med Youth Tour er det største nordiske rittet for juniorer og de yngre klassene. En prestasjon det virkelig står respekt av.

PS2: Alexander Lundgreen kjørte i går en fantastisk tempo for det norske laget (Ringerike sykkelklubb) som deltar i et stort internasjonalt ritt i Tyskland. Syklisten som også markerte seg positivt i Youth Tour kom i mål på en flott fjerdeplass. I dag gikk det desverre tyngre for det norske laget. Alexander Steen Haugen ble beste nordmann på en 31. plass. Lundgreen mistet sin fine sammenlagtplassering da han tapte drøyt tre og et halvt minutt til lederen. Resultatene finner dre her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar