mandag 17. mai 2010

Fantastiske Kristoff!

Alexander Kristoff ble nummer tre på nattas etappe av Amgen Tour of California. Ikke overraskende vant Mark Cavendish foran Juan Jose Haedo. For en gangs skyld fikk Kristoff et bra opptrekk av laget sitt og viste sitt potensial med en kjempebra spurt. Takket være god hjelp av Hincapie og Burghardt på slutten klarte han å unngå veltene på slutten, hvor bl.a. Tom Boonen gikk ned. Han var et stykke bak Cavendish og Haedo, men med en killeravslutning føk han bl.a. forbi Robert Hunter som tidligere har vunnet en etappe i Tour de France, samt kjempet om den grønne trøyen. Dettte er Kristoffs desidert beste resultat i hans debutsesong blant proffene, i det som er et av de største rittene han har deltatt i. HELT RÅTT!!!



Det ble mye dramatikk i avslutningen av etappen. To velt gjorde at feltet sprakk helt opp. Store navn som O'Grady og Boonen gikk i bakken i siste sving. Det virket noe unødvendig med så mange ulykker siden veien var ekstremt bred, men siden de kjørte noen avslutningsrunder på 3,5 kilometer liknet avslutningen litt på et gateritt. Kristoff var veldig flink til å sitt godt fremme hele tiden. For engangs skyld virket det som at BMC hadde bestemt seg for å kjøre skikkelig for Kristoff. Det lønte seg. En tredjeplass i et felt med spurtnavn som Cavendish, Haedo, Sagan, Chicchi, Boonen og Bos for å nevne noen, var meget sterkt. Spurtfeltet er sterkere i dette rittet enn i giroen. Definivt Kristoffs internasjonale gjennombrudd i proffsirkuset!

Cavendish fikk som vanlig et strålende opptrekk, men var ikke like overlegen som vanlig. Haedo klarte å følge briten bra i akselerasjonen (det var derimot Robert Hunter ikke i nærheten av å klare), kom nesten helt opp på siden av Cavendis bare for å innse at briten nok engang var best av alle. Kristoff hadde litt uflaks da lagkamerat Burghardt ikke var klar over at han hadde nordmannen på hjul. Hadde han visst det kunne han prøvd å kjøre Kristoff opp på hjulet til Haedo. Så rask som Kristoff var på de siste meterne hadde det vært ekstremt morsomt og sett om han kunne gitt Cavendish skikkelig kamp. Trolig hadde nok ikke blitt noe bedre plassering, men han kune vært mye nærmere de to som var suverent først.

Eurosport viser rittet, så er du på jakt etter mer sykkelmoro, med en nordmann i en av hovedrollen, så er det bare å sitte oppe på natta.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar