mandag 31. mai 2010

Dagens nytt

Valverde utestengt

I dag kom nyheten om at Alejandro Valverde blir utestengt i to år fra 1. januar 2010. Denne utestengelsen vil gjelde hel verden og ikke kun Italia som den har gjort tidligere. Det vil si at han vil miste alle sine resultater denne sesongen. Men han vil ikke miste sine tidligere seire, noe som vil si at han beholder sin seier i Vuelta a Espana. I tillegg må Valverde betale tilbake premiepengene for årets sesong.

Jeg synes at denne utestengelsen er litt snodig. Ikke fordi Valverde blir utestengt, men pga. tidspunktet han blir utestengt i. Jeg synes at det er rart at de utestenger han fra 1. januar og ikke 1. juni. Det vil si at han er tilbake 31. desember 2011, og ikke 1. juni 2012.

Cancellara anklages for juks

I dag har Cancellara blitt utsatt for anklager om juks. Her snakker vi ikke om doping, men bruk av en maskin som gjør at det skal gå lettere. Han blir anklaget for å ha brukt "sykkel-dopet" i både Ronde van Vlaanderen og Paris-Roubaix. Disse anklagene burde selvfølgelig tas med en klype salt. Man kan se en video, hvor man prøver å vise hvordan motoren bruker, og hvor man prøver å vise at Cancellara jukset, på denne siden.

Thor Hushovd og Kurt Asle Arvesen tror ikke på påstandene om at Cancellara benyttet seg av motoren.

Tour of Norway

Dette er uten tvil dagens beste nyhet. Les mer om prosjektet her.

2 kommentarer:

  1. Ja, det går jo litt vel fort med Cancellara i forholdt til de andre.... og det uten å "spurte" merkverdig.

    Jeg tror han ikke har helt rent mel i ramma på den sykkelen.

    SvarSlett
  2. De bevegelsene han gjør på styret er bare giring. Han gjør ingenting annet enn å utklasse konkurentene.

    Nå er jo også Cancellara kjent for fartsøkninger og angrep samtidig som han sitter plantet på setet. Dette har han holdt på med i mange år. Blant annet når han forsvarte den gule trøyen sin under den tredje etappen i 2007

    http://www.youtube.com/watch?v=BJNLMYpr2TM&feature=related

    Det han gjorde i Paris - Roubaix og Flandern er småtterier i forhold til det her. At en rytter kjører av feltet fra front i en GT skjer maks en gang hvert 10 år.

    SvarSlett