tirsdag 25. mai 2010

Garzelli vant bakketempoen

Stefano Garzelli tok en overraskende seier på dagens bakketempo. Han var knusende overlegen og vant med hele 42 sekunder foran Cadel Evans. Tredjeplassen gikk til John Gadret som virkelig har overrasket med strålende kjøring så langt i rittet. Han kjørte 54 sekunder saktere enn Garzelli. Ivan Basso ble nummer seks idag, 1 min og 10 sekunder bak landsmannen Garzelli. Med dette var han ni sekunder bak lagkamerat Nibali og tre sekunder bak Scarponi. David Arroyo beholder Maglia Rosa. Viktigst av alt var det kanskje at Evans tok inn 28 sekunder på Basso. Det begynner å se ut som at sammendraget skal avgjøres i en tøff kamp mellom tre ryttere. David Arroyo, som har 2.27 på Basso, nevnte Basso og Evans, som igjen er 42 sekunder bak Basso.

Etappen gikk opp Plan de Corones, som er et utrolig tøft fjell. Flere partier med grus, og stigningsprosenter på 20-tallet gjør fjellet til et av de tøffeste som sykles i konkurranse. Akkurat som Monte Zoncolan skinte på søndag, viste også Plan de Corones seg fra sin beste side. Et enormt folkehav koste seg i sola og gjorde allerede smale veier nesten overfylte. Det var en ny fest i fjellene i Giro d'Italia. Arrangøren skal ha all mulig ros for å ha lagt trasèen til årets giro til så fantastiske steder. Italia har utvilsomt blitt vist fra sin beste side, og folket har sørget for at det til nå har vært en fest av de sjeldne.

2 kommentarer:

  1. Hvor lenge til Garzelli blir tatt da?

    SvarSlett
  2. Han er tatt tidligere, men har vært veldig i mot doping etter det. Men siden han er en aldrene italiener skal man aldri si aldri. Synes allikevel et mer pressende spørsmål er når Basso og Scarponi blir tatt. Igjen.

    SvarSlett