søndag 23. mai 2010

Andre dag i Eidsvoll

Senior
I dag ble det kjørt rankingritt på Eidsvoll. Den nye organiseringen av norgescupen innebærer at det samme helg som det arrangeres et norgescupløp, også skal arrangeres et rankingritt med litt mindre prestisje enn norgescupen. Et lite antiklimaks vil noen kalle det, men det er så mange ambisiøse og offensive syklister i Norge for tiden at rankingrittene er like harde som norgescupløpene. I dag som i går var det de svartkledde i Plussbank Cervelo som kunne juble over seieren. Laget har fått en fin bredde i toppen, og da Niklas Åkvik ikke kom med i bruddet i går, sparte han tydeligvis såpass mye krefter at han i dag kunne vinne. Han spurtslo de to trønderne Lorents Ola Aasvold og Kristian Forbord. De var alle en del av en 12 manns stor gruppe. Så vidt jeg har forstått hadde de aldri noe særlig forsprang (ikke over minuttet), men når vi ser på kjørestyrken til de tre på pallen er det ikke overraskende at de holdt unna for feltet. Det var sikkert en deilig revansje for alle de tre som endte på pallen. Ingen av de klarte nemlig å komme seg med i det avgjørende bruddet i går. De satt sikkert i hele går og ergret seg over det, og var nok mer enn ivrige nok til å unngå å stå igjen da toget gikk i dag.

For Plussbank Cervelo har helgen vært helt fantastisk. Laget har hatt som mål å prege nasjonale ritt, noe de så langt har klart aldeles utmerket. De går nå en spennende måned i møte med både Rogaland GP og Ringerike GP. De to norske UCI rittene vil gi sørlandslaget mulighet til å måle krefter med Joker Bianchi og en del gode internasjonale lag. De har allerede vist at de takler dette nivået gjennom god kjøring i blant annet Sverige. Spesielt Rogaland GP bør passe laget meget godt. Med trioen Stake Laengen, Gjølberg og Åkvik vil de nok satse på at et brudd går inn, slik det gjorde i fjor. Går et brudd inn har de vist at de har styrke og kløkt nok til å vinne. I Ringerike GP blir det nok først og fremst etappeseire de sikter seg inn på. Det blir også spennende å følge TVK (med Aasvold) og CK Nor (med Forbord) i disse rittene.

Junior
I juniorklassen var det som vanlig fullstendig rogalandsdominans. Det er nærmest blitt en vane denne sesongen. Sandnes sykkelklubb som skuffet i går revanserte seg mestrende. De tok seieren med Daniel Hoelgaard, som spurtslo gårsdagens vinner, Fredrik Galta. Bak dem spurtslo Sandnes rytteren Kristian Dyrnes Stavangers Kristian Vika. Tormod Jacobsen ble nummer 5, Sondre Asheim nummer 6 og Sven Erik Bystrøm nummer 8. Alle fra Stavanger sykkelklubb. Med andre ord utviklet dagens rankingritt for juniorer seg til et skikkelig rogalandsmesterskap. De har allerede et kontinentallag fra dette distriktet (Sparebanken Vest - Ridley), men de har ikke plass til alle disse talentene som neste år blir seniorryttere. Det er derfor bare å håpe at bedrifter i området innser hvor utrolig stort markedsføringspotensialet er i å skape et lag rundt disse talentene. De kommer til å trenge et godt sportslig opplegg for å fortsette sin flotte utvikling, og dfa trengs det penger. Om det blir i hver sin rogalandsklubb eller om de klarer å få til et lag med en blanding av ryttere fra begge klubber gjenstår å se. Det som er sikkert er at det ligger en liten norsk sykkelgullgruve i rogaland. Den er det viktig at vi tar vare på, noe de to klubbene helt sikkert klarer. De har tross alt også to av Norges beste seniorlag.

PS: Desverre er ikke resultatservicen like god og rask i dag som i går. Resultatene foreligger ikke i skrivende stund.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar