fredag 9. juli 2010

4 norske seiere i U6!

Nok en gang ble det en stor norsk dag i Sverige. Det ble hele 4 norskeseiere og mange pallplasseringer og andre gode resultater. Vi begynner i de minste klassene. I jenter 11-12 år ble det ikke seier, men Susanne Andersen (Stavanger SK) viste seg nok en gang frem og ble nummer 2. Hun fikk følge av Ingvild Gåskjenn (Horten CK) på pallen, mens Pauline Mørch Jonassen (Ullensaker CK) kom på fjerdeplassen. Seieren gikk til Emma Jørgensen, som også leder sammenlagt foran Susanne Andersen.

I klassen gutter 11-12 år ble det nok en gang norsk seier, og igjen var det Stavanger-syklisten Truls Aasland som krysset mållinjen først. Han kom inn i en gruppe med 6 andre, hvorav en nordmann, Sedrik Ullebø, Sogn CK, som ble nummer 6. Aasland leder også sammendraget, hvor Ullebø er på fjerdeplass. Godt presert av de unge guttene.

I jenter 13-14 år ble det ikke en like bra dag. Beste norske ble Elise Andreassen fra Sandnes SK, på en fjerdeplass. Alle de tre første plassene ble kapret av DCU-syklister.

I gutter 13-14 år vant Marius Skjolden nok en gang. Smaalenene SK-syklisten har vist seg meget godt frem i Sverige, noe som har ført til en andreplass i sammendraget kun fire sekunder bak lederen. Muligens tar han sammenlagtseieren etter morgendagens avsluttende tempo. En annen nordmann Victor Köhler ligger på tredjeplass, 19 sekunder bak lederen, noe som vil si at Grimstad syklisten også har en god mulighet i sammendraget.

I klassen jenter 15-16 år var det igjen dominans av DCU. De fikk de tre første plassene, hvor de to første fikk 2 sekunder ned til en tremannsgruppe. I denne gruppen vant en DCU-syklist spurten. Bak henne kom Lillehammer CKs Julie Vollum Bø. Julie har vært overlegen i sin aldersklasse i Norge i år, og det er spiesielt tempo og harde ritt hun presterer best i. Hennes akkileshæler er spurten og det taktiske. Problemet med det taktiske er at hun liker å dra litt for mye, noe hun kanskje har tjent på i rittet. For det er noe hun har måttet gjøre mye av. Hun har minimal hjelp fra laget sitt, og er så godt som alene mot de danske syklistene. Det viser også sammenlagtlistene. Vollum Bø er best ikke-DCU på en sjetteplass. Nærmeste nordmann er over fire minutter bak Julie og dette er ikke en gang en lagkamerat. Den nærmeste lagkameraten er nesten 7 minutter bak. I morgen er det tempo. Her kan kanskje Vollum Bø klatre et par plasser i sammendraget.

I gutter 15-16 ble det norskt på fjerde- og femteplass til henholdsvis Øivind Lukkedal og Vegard Børsheim, fra BOC og Lillehammer CK. I sammendraget ligger Ullensaker-gutta Petter Theodorsen og Marius Ylven Westgaard som ligger 18 og 25 sekunder bak lederen. Her er det helt klart en mulighet for norsk seier i sammendraget.

I klassen Team Bikers ble det norsk på første og tredje. Dette kan vi takke Fridtjof Røinås og Thomas Larsen for. I lagsammendraget er leder Team Bikers foran Trønderlaget. I sammendraget ligger Røinas på andreplass bare 8 sekunder bak lederen.

I juniorklassen var det igjen norsk dominans. Igjen ble det seier til Henrik Steen Haugen. På de neste plassene kom Sonde Holst Enger og Sondre Aaheim. Dette sier litt om den norske dominansen. Og hvis vi legger til at 8 av de som kom topp 10 er norske viser det nordmennenes overlegenhet. Og jeg må bare fortsette. Hele 16 av de første 20 var norske! For en prestasjon, og det viser hvor godt det gror i norsk sykkelsport! I sammendraget leder Håkon Berger foran Espen Gullingsrud. Her gjør nordmennene det litt dårligere. Men alikevel. 13 av de første 20 er nordmenn, så vi kan vel ikke klage.

I damer elite ble beste nordmann Johanne Bergseth på en fjerdeplass. På plassen bak kom Tone Hatteland fra Team Hitec. I sammendraget er Tina Andreassen beste nordmann på en femteplass.

I menn elite ble det tredje- og fjerdeplass til Team Ringeriks-Kraft. Disse prestasjonen sto Christer Jensen og Daniel Slåtto Gomnes for. Niklas Åkvik fra PlussBank Cervelo ble nummer 6. I lagkonkurranser leder Team Ringeriks-Kraft. I det individuelle sammendraget er beste nordmann Christer Jensen, på en fjerdeplass. Nest beste nordmann er Håvard Blikra på åttendeplass. Jensen er 23 sekunder bak lederen Jesper Dahlström.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar