torsdag 22. juli 2010

Contador og Schleck distanserte konkurrentene, men ikke hverandre

Dette var dagen hvor mye av sammendraget skulle avgjøres. Utgangspunktet var at Schleck måtte ta sekunder på Contador. På veien skulle de over to 1.kategorier, før avslutningen på toppen av Col du Tourmalet. Men det var ikke favorittene som viste seg frem først.

Bruddet gikk tidlig på etappen. Koren var mannen som skapte det. Han fikk med seg Flecha, Burghardt, Kolobnev, Ruben Perez Moreno, Pauriol og vår egen Edvald Boasson Hagen. De holdt sammen til bunnen av Tourmalet. Det var EBH som slapp først, etter å ha gjort en god jobb for Flecha. Men det hjalp ikke. Kolobnev stakk fra resten, men heller ikke han hadde noen sjanse for et jaktende felt. Saxo Bank satt farten i bunnen av stigningen. Dette var selvfølgelig for å hjelpe Schleck så mye som mulig, før Schleck måtte distansere Contador. Og det ble angrep. Schleck angrep relativt tidlig, et seigt angrep. Contador fulgte, mens resten måtte slippe. Nærmest var Joaquin Rodriguez Oliver. Schleck satt opp et skyhøyt tempo. De fikk fort litt over ett min på en gruppe med Samuel Sanchez, Hesjedal, Joauqin Rodriguez, Gesink, Leipheimer, Menchov, Horner og Van den Broeck. S. Sanchez som hadde vært i bakken tidligere på etappen viste at velten ikke var like alvorlig som den så ut til.

Foran fortsatte Schleck å dra, med Contador på hjul. Schleck prøvde et par ganger, men fikk aldri mer enn 5 centimeter på mannen i den gule trøya. Spanjolen prøvde seg en gang, men klarte ikke å få luke på mannen fra Luxembourg. I gruppa bak hadde Leipheimer sluppet. Med mye. Med rundt 3 kilometer igjen synes Joaquin Rodriguez at nok fikk være nok. Han angrep, og fikk straks en luke på resten.

Foran ble det ingen virkelig kamp om etappeseieren mellom Schleck og Contador. Schleck som hadde dratt opp så godt som hele bakken fikk seieren. Bak hadde Joaquin Rodriguez distansert de andre. Han kom inn 1.18 bak mannen i den hvite trøya. Ni sekunder bak han igjen kom Ryder Hesjedal. Meget sterkt kjørt av den tidligere Mountain Bike syklisten. Uheldige Samuel Sanchez krysset målinjen 5 sekunder etter kanadieren. Han fikk igjen 8 sekunder på sin største konkurrent til tredjeplassen i sammendraget, Denis Menchov, som kom i mål sammen med lagkamerat Gesink. Chris Horner tapte 5 sekundet mer, og var 3 sekunder foran Jurgen Van den Broeck, som dermed må gi opp drømmen om podieplass i årets tour. 10.plassen gikk til Roman Kreuziger. Han kom inn 2.14 bak Schleck.

To av dagens største taperene var Moreau og Leipheimer. Leipheimer tapte nesten 9 minutter på Schleck, og mistet dermed topp 10 plasseringen i sammendraget. Moreau på sin side tapte kampen om klatretrøya. Han saffet ikke noen poeng i dag, og i og med at det ikke er flere klatretrøya, kan Charteau juble for trøya i Paris. Jo, mindre han må bryte.

Sammenlagt:
1. Contador
2. Schleck - 8 sekunder bak
3. Samuel Sanchez - 3.32 bak
4. Menchov - 3.53 bak
5. Van den Broeck - 5.27 bak
6. Gesink - 6.41 bak
7. Joaquin Rodriguez - 7.03 bak
8. Hesjedal - 9.18 bak
9. Kreuziger - 10.12 bak
10. Horner - 10.37 bak

Dette betyr at Contador har et skikkelig grep om sammenlagtseieren, men man skal ikke avskrive Schleck. Bak blir det tett, og tøff konkurranse om nesten alle topp 10 plasseringene.

Vi går litt tilbake til velten til Samuel Sanchez. I det han lå på bakken så det alvorlig. Men heldigvis kom han tilbake. Det jeg vil kommentere er noe Contador gjøre, og noe Sastre gjorde. Litt etter velten bestemmer Sastre seg for å angripe. Contador blir med noen meter, og sier helt tydelig fra til Sastre at han mener at landsmannen burde stoppe forsøket. Sastre velger å fortsette, mens både Contador og Cancellara er tydelig irriterte. Sastre fikk en liten straff. Han måtte kjøre nesten hele etappen alene. Men det Sastre gjorde i dag var noe av det Contador gjorde mot Schleck. Bare at denne gangen ba noen Sastre om å stoppe. Han var fullt klar Sanchez sine problemer, men valgte altså å fortsette. Hva mener dere om Sastre? Skulle han ventet eller gjorde han rett da han valgte å fortsette? Resten av feltet tok det rolig, etter beskjed fra blant annet Contador.

I morgen ventet en flat etappe. Det lukter massespurt.

PS 1: Både Hushovd og Boasson Hagen kom inn godt innenfor tidslimiten.
PS 2: Den tidligere BMX-syklisten Robbie McEwen kjørte over målstreken på bakhjulet. Noe han også gjorde for noen år siden, da rytterne syklet tempo oppover Alpe d'Huez.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar