fredag 2. juli 2010

Pressemelding fra Ringeriks-Kraft

RINGERIKS-KRAFT ETTER NM-SUKSESS
Etter en vellykket NM-uke i Trøndelag bruker Norges yngste kontinentallag på sykkel, Team Ringeriks-Kraft, sommeren til både konkurranser og trening.

I neste uke deltar Daniel S. Gomnes, Christer Jensen, Martin Uthus og Aslak S. Værnes forventningsfullt i det tradisjonsrike svenske U6 i Tidaholm med flest skandinaviske lag er på startstreken. Eirik Kasa Jarlseth har blitt forhindret av et håndleddsbrudd som gir et par ukers avbrekk med gips.

Allerede denne lørdagen velger Stian Saugstad og Audun Brekke Fløtten i stedet å utfordre blant andre Kurt Asle Arvesen i det bratte Orbea Trollstigrittet fra Åndalsnes. Noe av bakgrunnen er at Team Ringeriks-Kraft benytter nettopp de utmerkede Orbea-syklene. Den lovende Ringeriks-junioren Henrik Steen-Haugen stiller sporty opp sammen med de to.

19-årige Stian Saugstad var lagets lille sensasjon med bronse på tempoen under NM, et nærmest eksepsjonelt resultat av en førsteårs senior som etter 50 km endte omlag minuttet bak Edvald Boasson Hagen. Dermed slo han faktisk Edvald som ble fjerdemann i sitt første seniormesterskap på tempo.

- Opplevelsen fra bilen av Stian under tempoen skulle vi gjerne ha delt med flere, forteller en begeistret lagleder Lars Holm som beskriver et enorm trøkk på temposykkelen og en arbeidsmoral og evne til å få det beste ut av seg selv som er nesten unik.

Han framhever også lagets store glede over to lag på pallen i lagtempo og til slutt en respektabel avslutning i den krevende fellesstarten som for de fleste på laget faktisk ble femte gang på startstreken i årets NM.

Lars Holm forteller at målene i fellesstarten var å få flest mulig til mål og dernest en mann med i et forventet tidlig brudd. Christer Jensen var som så ofte offensiv og opparbeidet sammen med åtte andre ryttere en ledelse på opptil seks minutter. I mål fikk Christer en pen 15.plass, og de andre ungdommene på laget plasserte seg slik: Eirik Kasa Jarlseth 21, Stian Saugstad 22, Audun Brekke Fløtten 31, Daniel Slåtto Gomnes 46, Martin Uthus 62 og Aslak Sørensen Værnes 91 blant de 180 som startet på årets ekstra tøffe NM-fellesstart.

- Vi er fornøyde og stolte over at laget leverte mange sterke NM-prestasjoner og dermed fikk belønning for hardt arbeid over tid som må være suksessfaktor nummer én, oppsummerer Lars Holm som sportsdirektør for det nye og unge laget Team Ringeriks-Kraft.

Hele laget samles etter planen neste gang på startstreken under Sandefjord Grand Prix siste helg i juli, som en naturlig opptakt til høstsesongen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar