lørdag 17. juli 2010

Petacchi tok tilbake den grønne

Dagens etappe så ut som en spurtetappe, men en utfordring, i form av en 3. kategori, kom på slutten av etappen. Toppen av den kategoriserte stigningen var 8 kilometer før mål, mens det fortsatte å stige omtrent en kilometer til.

Flecha, Fedrigo og Chavanel ble tatt igjen et stykke før bakken begynte. Columbia satt fart inn i bakken, men i og med at Cavendish ikke er verdens beste klatrer kunne de ikke pøse på opp hele bakken. Igjen var Cervelo fraværende. I og med at ingen tok virkelig ansvar ble det, ikke overraskende, en rekke med angrep. Ballan startet ballet. Han dro virkelig til. Litt etter han stakk Roche, Cunego og Barredo. Ballan fikk en god luke, mens Barredo, Roche og Cunego ikke hadde det som skulle til. Bak i feltet angrep Luis Leon Sanchez, som fikk Vinokourov på hjul. L.L. Sanchez kjørte litt, men fikk det for tøft, og måtte si hade til Vinokourov, som kjørte rett fra. Han tok igjen Ballan, og kjørte rett fra. Da bakken var ferdig prøvde Voeckler seg, men kom seg aldri noe særlig avgårde. I feltet bak var det ingen som ønsket/hadde nok folk til å dra. Dermed økte Vinokourov sin luke, og gikk solo til mål. 13 sekunder bak kom feltet.

I spurten bakerst var Cavendish raskest. Han lå på bakhjulet til Hushovd, men da begge begynte spurten virket det som at Hushovd sto stille. Selv om han lå i perfekt posisjon da spurten startet, ble han passert av mange og ble til slutt nummer 8. Dermed viser han nok en gang at han er altfor, altfor treg for å kunne blande seg inn i teten o en massespurt. Mange har kritisert Cervelo for og ikke gi Hushovd den hjelpen han trenger. Men i dag satt han perfekt inn i spurten. Allikevel klarte han altså ikke å spurte seg til noe mer enn åttendeplass. Alt for dårlig av nordmannen som igjen viser at han nå har sin klare syrke i klassikere og ikke i spurten.

Bak Cavendish kom Petacchi. Petacchi gikk for en svært lang spurt, men ble litt sperret helt i starten. Dermed ble den ikke så lang, som en relativt dårlig posisjonert Petacchi ønsket. Fjerdeplassen gikk til Edvald Boasson Hagen. Han lå på hjulet til Petacchi da spurten startet. I det han prøvde å passere Petacchi ble han litt skvist mellom han og Cavendish. Nok en meget god spurt av den unge nordmannen, og han viser at formen er god. Dermed er det lov å håpe på en etappeseier i hans Tour-debut. På femteplassen kom Rojas Gil, som ble tettest fulgt av Dean, Geslin, Hushovd, Bole og Mondory.

Med dagens tredjeplass rykker Petacchi opp i teten i kampen om den grønne trøya. Det skiller nå 2 poeng mellom dem, og dermed må Hushovd ut å plukke poeng på de tøffere etappene som kommer.

Ingen av favorittene tapte noe tid på dagens etappe.

4 kommentarer:

  1. petacchi og vino blir sikkert tatt i doping i løpet av touren.... bare vent

    SvarSlett
  2. Leser at Hushovd er ute med sytinga si, igjen. Han klager over laget, selvsagt. Han valgte dette laget selv, siden det antagelig var det eneste laget der han kan spille en rolle som storkar, og selvfølgelig, fordi ingen av de virkelig gode lagene var interessert. Dust!

    SvarSlett
  3. Hushovd plukker ikke ut tour-laget. Det er ikke enkelt å bygge et lag som både skal prøve å kjøre for gult med Sastre og grønt med Thor. Idag innrømmer tour-sjefen at det var en tabbe. I tilegg ble Haussler skadet, det var mannen som skulle vært Thors kriger.
    Spille storkar? Thor Hushovd har vunnet 8 etapper i Tour de France, grønn trøye to ganger, hatt den grønne trøya store deler av denne Touren og sittet i gult i mange dager. Han har vært en verdens beste sprintere, og på sitt beste var han jevngod med Robbie MacEwen, en av tidenes raskeste(før Cavendish la om fra banesykling til ydmyking av landeveisryttere). Han har blitt nummer to og tre i Paris-Roubaix(en kjip velt første gangen og offer for motorsykkelmannen Cancellara den andre), han har tredjeplass Milan-San Remo. Han har vunnet poengkonkurransen i Vueltaen, og så videre. Poenget er, Hushovd ER en storkar og kunne velge og vrake da Credit Agricole ble nedlagt. Han har måttet endre oppskjøringsprogrammet til Touren grunnet et kragebeinsbrudd. Det er umulig å trene spurttrening med kragebeinsbrudd. Cervelo er et av verdens mest komplette lag når de er i form og har alle skadefrie, men det er de ikke i denne touren. Idag var det frustrerende å se at han var der helt alene igjen. Hvis han tar denne trøya så er det et mirakel.

    Mistanken vil alltid henge over Vino og Pettachi, desverre. Hvis Vino blir tatt igjen så er det jo tidenes skandale og et argument for utestengelse ved annengangs dopavsløring. Seieren idag har en bitter ettersmak.

    SvarSlett
  4. Veldig enig med deg på dette temaet sfck. I tillegg til for dårlige ryttere mener jeg det er alvorlig mangel på kompetanse i ledelsen. Van Poppel var selv en spurter, men spurtene har forandret seg mye siden han var aktiv. Den automatiske kompetansen han får tilskrevet ved å ha den praktiske erfaringen er i mine øyne overdrevet. Han har vist lite i sine Cervelo år (de prestasjonene lagene har stått for er mer et resultat av sterke og gode ryttere framfor gnistrende taktisk kjøring) og det bør sterkt vurderes å erstatte han. Hvilke grep har han tatt når det har gått imot Cervelo laget? Jeg har ikke sett noen, og det er for dårlig!

    SvarSlett