torsdag 8. juli 2010

Mange norske seire i U6

Tre klasseseire i dag og ledertrøya i to av dem er status etter dagens etappe i U6 i Sverige. Etappeseirene kom i M11-12, M13-14 og i juniorklassen for menn. Aasland og Skjolden fortsetter å dominere de yngste klassene. Aasland beholder også ledelsen sammenlagt, mens Skjolden ligger på andreplass. Han ligger veldig godt an med tanke på at rittet avsluttes med en tempoetappe. I juniorklassen var Norge tilbake i full dominans. Ringerike har kjørt fantastisk bra i hele rittet og tok i dag en flott etappeseier ved Henrik Steen Haugen. Gaterittet skapte ingen avstander i teten, men nordmennene viste at de har fart i kroppen. Andreplassen sikret Glåmdals Sondre Holst Enger seg. Nicklas Hanstad sikret en helnorsk pall. I tillegg dominerte nordmenne topp 10 lista. 6 nordmenn topp 10 er strålende.

I kvinneklassene ble de ikke like stor norsk dominans, men flere fine norske resultater. Andre- og tredjeplass i K11-12, 7. plass i K13-14, 5. plass til den lovende langrennsløperen og syklisten Julie Vollum Bø (beste som ikke kjører for det danske sykkelforbundets lag) i K15-16 og fjerdeplass i elite damer ved Johanne Bergseth.

Alt i alt en god norsk dag. Når det gjenstår to dager av U6 er det mange nordmenn som har noe å forsvare, mens flere er i angrepsposisjon. Men viktigst av alt: alle har to sjanser igjen til å vise seg frem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar