mandag 5. juli 2010

Stor norsk dominans i Sverige

Etter å ha sett en frusterende Tour de France etappe er det herlig å lese resultatene fra U6 i Sverige. Det store svenske rittet hvor alle, fra 10 åringer til senior ryttere gir sitt absolutte maksimale for å få resultater. At nordmennene dominerte de yngre klassene er kanskje det klareste tegnet som finnes på at norsk sykkelsport er på rett vei. Vi har lenge vært flinke til å få frem enere i seniorklassen, men i yngre klasser har vi ligget langt bak utlendingene, blant annet danskene. Starten på årets U6 Sverige viste at det nå gror godt hele veien i norsk sykkelsport. Dette innlegget er en hyllest til alle nordmennene som kjørte fantastisk i dag, og til alle som de siste årene har bidratt til at norsk sykkelsport har tatt et enormt skritt i riktig retning. Dagens resultater viser hvor godt det er jobbet i sykkel-Norge. Så la oss ta for oss dagens resultater:

Norge vant den yngste klassen, M11-12 (den nest yngste klassen), M13-14 og juniorklassen. I tillegg ble det andre- og tredjeplass i M15-16 og andreplass i Team U6 (en klasse jeg fortsatt ikke forstår hva er). For å toppe det hele ble det femdobbelt norsk i juniorklassen. Det er mange som fortjener å bli nevnt med navn for deres prestasjon, men så unge som mange av dem er får dere heller lese dere opp på egenhånd. Resultatlistene ligger ute her. Noen skal allikevel nevnes. Marius Skjolden i M13-14 kjørte en prolog helt utenom det normale. 1,9 kilometer ble forsert i en gjennomsnittsfart på 49,5 kilometer i timen. Det holdt til å vinne med hele seks sekunder. Kanskje dagens prestasjon. Gratulerer. I M15-16 viste Ullensaker at de har en ny generasjon på vei opp. Det er mange talentfulle ryttere i den klubben, som sikkert vil utgjøre et sterkt juniorlag de neste årene.

I juniorklassen vant årets sølvvinner fra tempoen i NM prologen. Håkon Frengstad Berger som vanligvis representerer BOC vant med knappe sekundet. I U6 kjører han for laget "Bra tur". makan til treffende lagnavn skal du lete lenge etter. Sindre Eid Hermansen, en førsteårs proff som ikke har fått den oppmerksomheten han fortjener på denne siden ble nummer to i dag. Han var med på lagtempolaget til Glåmdal som tok sølv i Lagtempoøvelsen i NM, og tok selv bronse på den individuelle tempoen i samme mesterskapet. Han har levd litt i skyggen av lagkameratene Kristoffer Skjerping og Sondre Holst Enger, men det varer nok ikke lenge. Han har stor kjørestyrke og blir bare bedre og bedre for hvert ritt. I dag holdt det som sagt til andreplass. På plassen bak fulgte tidligere nevnte lagkamerat Sondre Holst Enger. Tempotalentet fra Bergen, Nicholas Hammersland, ble nummer fire, mens Ullensakers Magnus Erlend Tangen rundet av den norske dominansen med femteplass. Godt jobba gutter!

I seniorklassen fikk svenskene mye å glede seg over. Trippel svensk var en fin oppreisning for hjemmelandet, som i de yngre klassene fikk bank av sine overlegne naboer. Det som var mest gledelig sett med norske øyne var at Daniel Slåtto Gomnes var tilbake i slag med en fin femteplass. Talentet som ble NM mester i juniorklassen i hans første år i den klassen, har siden det hatt et par tøffe sesonger. Nå virker han til å være tilbake på rett spor. Resultatet bekrefter at Team Ringeriks-Kraft er på full fart oppover etter en tøff sesongstart. Også Niklas Åkviks 6. plass var hyggelig. Han viser at han sykler stabilt godt, og at han i år har tatt et steg fra fjorårs sesongen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar