tirsdag 6. juli 2010

Ny god norsk dag i Sverige

Det ble en ny god norsk etappe i U6 i Sverige. Riktignok ikke like god som i går, men for all del veldig fine resultater. I M11-12 ble det dobbelt norsk. De to var en del av en firemannsgruppe som kom i mål knappe halvminuttet foran feltet. Tydeligvis både kjørestyrke og avslutningsegenskaper hos de norske representantene i denne klassen. I M13-14 ble det ingen norske på pallen, men en fjerdeplass til Grimstads Victor Köhler. Kanskje er det en ny Hushovd på vei opp og frem? I M15-16 ble det enorme tidsdifferanser. 7 ryttere kom i mål så mye som fire og et halvt minutt foran feltet. Sammenlagtvinneren blir nok en av dem som var freme i dag. 3 av de 7 var norske, men ingen av dem klarte å komme seg øverst på pallen. Petter Theodosen var best av de norske med en tredjeplass. Lagkameraten i Ullensaker, Marius Ylven Westgaard, kom på plassen bak, og Kristian Åsrønning fra Gauldal ble nummer seks. Nå får de kjempe om en prestisjetung sammenlagtseier i rittet. I team U6 klassen var det ikke overraskende Team Bikers som var sterkest av de norske lagene. Fridtjof Røinås (også han fra Grimstad, vær klar over det!) ble best med sin andreplass.

Juniorklassen er blitt det reneste norske mesterskapet. Vi fulgte opp gårsdagens utklassing i dag, ved å ta 1,2,4,5,6 og 7 plass i dag. Anders Kristoffersen fra Glåmdal var best. Han trives godt i Sverige, hvor han også tidligere har vunnet en etappe i U6. Han vant foran Ringerikes Henrik Steen Haugen. Glåmdal, Ringerike og Stavanger viste i dag at de alle har meget sterke lag til start. Slik det ser ut til nå vil de tre lagene kjempe om seieren sammenlagt. Eliteklassen var også i dag den klassen med minst gode resultater. Etappen endte i en massespurt, som ikke overraskende ble vunnet av svenske Linus Dahlberg. Beste norske ble Alexander Einarson, som kapret en noe overraskende og meget gledelig tredjeplass. Christer Jensen viser at toppformen har holdt seg siden NM og ble nummer 6. Niklas Åkviks 7. plass sørget for at det ble tre nordmenn topp 10 på etappen. Slett ikke verst.