lørdag 24. juli 2010

Contador vant thrilleren og Touren

Det ble mer spenning på dagens etappe enn de fleste hadde spådd på forhånd. Nok en gang gjorde Andy Schleck et realt forsøk på å slå Contador, men like ofte som han har prøvd i denne utgaven har Contador slått tilbake. Duellen kommer til å pågå i flere år og vil gi oss mange interessante Tour de France de neste årene.

Dagens tempo ble av den litt merkelige sorten. Ingen av de som kjempet om sammenlagtseieren kom inn topp 10 på etappen. Det er uvanlig og skyldes vindforholdene. Slik går det når arrangøren bryter min hellige regel om at lange tempoetapper bør ha start og mål på samme sted. Med et vendepunkt ville forskjellen i vindforholdene gitt mindre utslag på tiden. Det ville gitt en jevnere konkurranse, hvor de beste rytterne hadde endt opp øverst på resultatlisten. For guds skyld var det ikke ufortjent at Fabian Cancellara vant foran Tony Martin. Men det hadde vært utrolig spennende og sett om Denis Menchov kunne truet dem. Russeren som har kjørt en jevn og veldig god Tour kjørte i dag en vannvittig god tempo. Kanskje like god som Cancellara. Med det sikret han seg den siste plassen på pallen sammenlag, på beksotning av en heroisk kjempende Samuel Sanchez.

Men dagen i dag var Alberto Contadors. På det minste var hans virtuelle ledelse nede i 2 sekunder på Andy Schleck. Men han beholdt roen og strakk sakte, men sikkert ut avstanden. Det sørget for hans tredje sammenlagtseier i Tour de France. Andy Schleck gjorde som sagt et godt forsøk på å slå Contador og gjorde sitt livs tempo. Han skal ha for forsøkene, men i år var han ikke god nok. Neste år derimot kan det bli enda jevnere. Jeg merker det kribler i magen bare ved tanken.

PS: Var det bare vi som ble oppgitt over TV2s kommentering i dag? De har aldri lagt skjul på at de er Schleck fan, men i dag fikk det fritt utløp på skjermen. Når avstanden var på det minste, og Schleck kjørte noen sekunder raskere enn Contador var det bare skryt til Schleck, mens Contador gjorde alt feil. Det virket som at personlig engasjement overgikk faglige analyser. Pipa fikk selvsagt en annen lyd underveis i tempoen, når Contador var best.

7 kommentarer:

  1. Etter min mening, noe forbannet sprøyt at Contador skulle ventet på Schleck når sistnevnte hadde kjedeproblemer. Dette er en del av sporten og lignende uhell kan skje alle, uten at de andre skal vente til ting er i orden. For meg blir dette det samme som at en fotballspiller skal spille ballen ut over sidelinjen så snart en motspiller ligger nede. Det er dommeren som skal avgjøre om det skal være stopp i spillet.

    SvarSlett
  2. Jeg ville ikke være anonym, ville legge inn kommentaren under "torol".

    SvarSlett
  3. Contador ble vel holdt tilbake den dagen som Frank Schleck skadet seg. Også Thor mistet trøya den dagen.
    Så også på TV2 og igjen idag snakket de varmt om Andy. Makan til reportere. Nei dette var bånn.
    Jeg slo av lyden og så på bildene. Helt håpløst og ufint. Deres personlige mening angår ikke oss som ser på.

    SvarSlett
  4. Den moralske vinneren er Andy!! Neste år knuser han Contador!

    SvarSlett
  5. TV2 har vel aldri vært upartisk? Og til dere som fremdeles syter over at Contador vinner: Det er renhekla sprøyt. Contador vinner TDF uten engang å være riktig i form, noe dagens time-trial viste. Gratulerer!!

    SvarSlett
  6. Synes den faktiske vinneren også var den moralske. Utrolig prestasjoner fra både Schleck og Contador har bidratt til en utrolig flott Tour. Håper ikke denne Touren blir husket for denne ene situasjonen. Det fortjener den ikke! La oss heller fokusere på alle de fantastiske prestasjonene og morsomme øyeblikkene Tourten har gitt oss. Hvordan kan noen mene at det finnes noe bedre enn sykkel?

    SvarSlett
  7. Den kommer til å bli husket for denne episoden. Vær sikker. Og jo lengre tid det går nå før Andy Schleck vinner sammenlagt, jo værre blir det. Det hjelper jo ikke at Contador vinner med nøyaktig den marginene han skaffet seg ved kjedehoppet. Nesten for utrolig til å være sant - og det vil selvsagt bli stående i alle historiebøker som skrives om denne fantastiske touren.
    Man må gjerne være uenig i at man ikke skal støte på den gule trøya når denne får problemer. Men det er, som publikum tydelig viste med sin uhyrlig sjeldne pipekonsert mot en ellers veldig sympatisk og jeg tror godt likt Contador, en uskreven regel i dette gamet. Han beklaget det jo også selv etterpå - det sier vel sitt. Men ingen i sykkelanalfabetlandet Norge kan med rette kalle det sprøyt. Delt seier i årets Tour de France - gratulerer til to fantstiske ryttere og takk for en uforglemmelig duell!

    SvarSlett