fredag 16. juli 2010

Action i siste bakke, hvor Schleck fikk det tøft!

Thor Hushovd kom med i dagens brudd. På den første innlagte spurten spurtslo Bole Hushovd sånn at Hushovd "bare" fikk 4 poeng. Det var allikevel nok til å komme likt med Petacchi. På den andre spurten knuste Hushovd Bole, og dermed leder han nå poengtrøya med 6 poeng. I bruddet satt også Charteau, som tok tilbake klatretrøya fra Pineau.

Etterhvert ble det en splitt i bruddet. Hesjedal, Vinokourov, Kiryienka og Klöden kom seg løs. Inn i den siste bratte bakken hadde de omtrent 45 sekunder. Hesjedal falt av først. Klöden falt av litt etter det igjen, mens Kiryienka kjørte. Vinokourov rykket så på han, og fikk en liten luke. Bak i feltet dro Van Den Broeck hardt, uten noen fartsøkninger, men også slik at de andre holdt seg bak. Men plutselig eksploderte det. Den eminente klatreren, Joaquin Rodriguez Oliver, rykket og fikk med seg Van Den Broeck. Van Den Broeck fikk det tungt og måtte slippe. Bak i "feltet" angrep så Contador. Schleck var litt uoppmerksom, og klarte ikke å følge Contador, men fikk satt seg sammen med Menchov, Samuel Sanchez og Klöden. Contador i sin tur kom seg opp til landsmannen Joaquin Rodriguez. De to kjørte seg opp til Vinokourov, og fikk hjelp i rundt 20 meter.

På toppen hadde duoen ca. 10 sekunder på Schleck & co. I spurten var Joaquin Rodriguez, ikke overraskende, raskere enn Contador. De to fikk 10 sekunder på Schleck. Fem sekunder bak disse igjen kom Gesink og Kreuziger, som igjen hadde 2 sekunder ned til Leipheimer. I en gruppe 31 sekunder bak Joaquin Rodriguez kom Ruben Plaza, Cunego, Basso, Wiggins, Sastre, Evans, Horner, Luis Leon Sanchez, Roche og Löfkvist.

Etter etappen i dag ligger Contador 31 sekunder bak Schleck i sammendraget. Like viktig, kanskje viktigere enn de 10 sekundene han tok, var at han viste at han i dag var sterkere enn konkurrenten, noe som gir han et psykologisk overtak når de omsider skal inn i Pyreneene. Alle resultater kan man finne her: http://www.letour.fr/2010/TDF/LIVE/us/1200/classement/index.html

PS: Tyler Farrar ga seg på dagens etappe. Dermed har Thor og Edvald en konkurrent mindre i spurtene.

Vi kommer tilbake med en grundig beskrivelse/analyse av de siste kilometerne senere i dag.

1 kommentar:

  1. Høydepunktet mitt var da det gjenstod ca 50 km, og Thor fikk et spurtopptrekk av en tidligere lagkamerat og dermed sikret seg 6 viktige poeng. Det var den "målstreken" jeg var mest spent på i dag.

    SvarSlett