fredag 16. juli 2010

Angrep tatt ut av læreboka av Contador!

Det så lenge ut som at det ikke skulle bli noe rykking i siste bakken i dag. Men mot slutten av bakken, drøye to kilometer fra mål åpnet en rekke angrep opp hele etappen. Situasjonen før angrepene var som følger: et tidlig brudd kom først inn i bakken, med ca 45 sekunders ledelse. I dette bruddet var Alexandre Vinokourov sterkest, og han satt etterhvert alene i front. Han hadde tapt lite i bakken så langt, selv om det ble kjørt jevnt hardt bak i feltet. Ryttere som L.L. Sanchez, Lance Armstrong og Bradley Wiggins hadde fått trøbbel med å holde tempoet, satt av en alltid offensiv (men noe hodeløs) Jurgen van den Broeck.



Joaquin Rodriguez åpnet showet. Den akselerasjonssterke spanjolen har for vane å angripe for tidlig og bli hentet inn igjen. Det så vi senest på etappen til Morzine-Avoriaz som Schleck vant. I dag var det derimot veldig lurt å være i forkant. Siden han angrep først, ble feltet litt overrasket. Han fikk raskt en fin luke, med belgiske Jurgen van den Broeck nærmest jagende. Siden nevnte Jurgen van den Broeck var den som holdt tempoet i feltet før rykket til Joaquin, og ingen av favorittene hadde igjen noen hjelperyttere stoppet det litt opp bak. Det utnyttet Alberto Contador til fulle. Timingen og utførelsen av angrepet var som tatt ut av læreboka. Idet farten er som lavest og Schleck følger Menchov når han kjører ut til høyre i vei banen, sniker Contador seg bak ryggen på en Liquigas syklist og angriper Schleck på hans blindside. Det sørger for at Contador får den luka han trenger for å riste av seg Schleck. Så kan det også nevnes at bakken, med sin korte lengde og bratte helning, passet Contadors egenskaper bedre enn Schlecks. Men det er ikke sikkert han hadde fått de 10 sekundene på Schleck hadde ikke angrepet vært så utrolig godt utført.

Noen hundre meter lenger oppe i bakken henter han inn Joaquin. I sin landsmann finner han en fin sammarbeidspartner. De jobber fint sammen opp mot toppen av bakken, hvor de henter inn Contadors hjelperytter Vinokourov. Han hjalp dem litt i noen metere. Den siste kilometeren, i lettere terreng, var sammarbeidet mellom Joaquin og Contador slutt. Contador ønsket tid på Schleck og kjørte hardt. Joaquins hovedmål var etappeseier, noe han også sikret seg. Veldig morsomt og hyggelig å se at de to mest offensive (med unntak av van den Broeck) fikk utteling i dag. Det viser at det fortsatt er rom for offensiv sykling, selv om mange helst bare vil spare på kreftene og kjøre defensivt. I dag så Contador en fin mulighet, la en plan der og da, og lyktes med det. Meget god kjøring!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar