søndag 18. juli 2010

Spillet har begynt!

I dag ventet en av årets aller tøffeste etapper i Tour de France. Dagens brudd så ut til å bli hentet veldig tidlig etter at Astana virkelig satte fart på den falske flaten før dagens første virkelige stigning. Men det roet seg ned og bruddet fikk større luke. Riblon kjørte fra sine bruddkamerater og var først opp på toppen av årets kategorien. Bak i feltet slet bl.a. Wiggins og Evans. Charteau angrep og økte sin ledelse i klatrekonkurransen. Bak i feltet var de fleste favorittene samlet. Andy Schleck satt konstant på bakhjulet til Contador.

Ned bakken kjørte Riblon svært fort, og økte litt til feltet. Han fortsatte sin ekstremt gode kjøring opp den siste 1.kategorien. Vinokourov satt fart på bak, og blant annet Basso og Kreuziger måtte slippe. Med andre ord: Ingen god dag for Liquigas. Contador prøvde seg et par ganger, men Schleck var som en klegg, og ga aldri Contador en meter. Man trodde at det komme til å bli en ekstremt morsom etappe, med mange angrep fra Contador og Schleck. Men slik ble det ikke. Contador ville ikke lenger ha Schleck på hjul. Dermed stoppet de to nesten helt opp. Jeg må si at jeg ble litt overrasket over at det var Contador som angrep og ikke Schleck. Selv om Schleck er i gult, er det nok han som må angripe. Det er fordi Contador er klart bedre på tempo, og dermed er nok ikke Schlecks luke på 31 sekunder nok.

Foran blant de andre favorittene ble det derimot ikke kjørt lurekjøring. Menchov og S. Sanchez byttet på å forsøke seg. Og de gangene det nesten stoppet opp, kom Gesink frem, og i ren Gesink stil, gikk han frem og dro. Men denne gangen var det nok ikke bare for å dra at Gesink dro. Han gjorde det han kunne for å hjelpe Menchov som nok har blitt kapteinen av den sterke Rabobank-duoen.

Menchov var den som fikk luka, mens Gesink slapp nok en gang. Sanchez ville ikke blir passert av Menchov i sammendraget, og gikk til etter den sterke russeren. Etter en liten stund kom han opp, og duoen kjørte "alene" opp, og kom 54 sekunder bak en heroisk Riblon. Dermed kunne franskmannen juble for etappeseieren etter en lang dag i brudd. Bak Menchov og Sanchez satt Van den Broeck og Joaquin Rodriguez Oliver. Etterhvert kom også Gesink seg opp. Bak trioen bestemte Schleck og Contador seg for å gjøre noe som liknet et samarbeid. De kom seg opp til Joaquin Rodriguez & co. De var 14 sekunder bak duoen foran.

De andre favorittene: Leipheimer (1.53 bak), Basso (2.30), Kreuziger (3.03), Wiggins (4.59) og Evans (5.39).

I dag så vi helt klart at Schleck bare bryr seg om Contador og omvendt. Schleck satt på bakhjulet til Contador hele dagen, og til slutt gikk Contador lei. Det er svært sjeldent at man ser de to beste klatrerne i feltet nesten står stille. Men slik ble det altså i dag. På et tidspunkt hadde de drøye 30 sekunder opp til Menchov. Men når de bestemte seg for å kjøre seg opp plukket de lett inn sekunder. I dag så vi et psykologisk spill mellom Schelck og Contador. Men spørsmålet er hvor lenge Schleck kan drive med det. For det er Schleck som må ta tid. Kanskje vil Schleck allerede prøve seg i morgen. For neste etappe er også tøff. Men spørsmålet er om Schleck er god nok til å riste av seg Contador, og i morgen er det en lang nedoverbakke etter den siste årets kategorien. Dermed er nok en av dem nødt til å ha en stor luke for og ikke bli tatt igjen i den nesten 20 kilometer lange nedoverbakken.

Hva synes dere om dagens etappe? Og hva tenker dere om spillet mellom Contador og Schleck?

3 kommentarer:

  1. Og så kan vi jo sende hilsener til Armstrong, som sier at å bli tatt for doping ikke er noe stort verre enn å få fartsbot.

    SvarSlett
  2. Hey kids, her tar jeg en tur Jotunheimen Rundt etterfulgt av en rolig hytteuke, og får en hyggelig overraskelse tilbake i sivilisasjonen. Det nye designet er kjempebra og bloggen blir bedre og bedre, dritbra!

    Tror stillingskrigen var en indikasjon på hva vi nå får. De to vil kun ha øyne for hverandre ut uken. Synd for rittet, for jeg har desverre ingen forventninger til endringer i tid mellom de to og det blir opp til plasseringene 3-10 å komme med underholdningen.

    Er det noen som ikke har tippet Sanchez på dagens etappe grunnet utforkjøringen inn mot mål?

    SvarSlett
  3. Takk skal du ha Torgrim. Hadde vår ekepsjonelt kreative og flinke kusine på besøk, som ga sida en skikkelig oppusning. Vi som skriver fortsetter bare i samme sporet, men det har vært veldig morsomt at så mange har deltatt aktivt med gjennomtenkte og godt skrevede kommentarer. Da blir det ekstra morsomt!

    SvarSlett