onsdag 7. juli 2010

Petacchi den nye Cavendish? Edvald på tredje

Den helt flate etappen inn til Reims endte ikke overraskende i en massespurt, hvor ingen lag virkelig klarte å ta kontrollen. Edvald Boasson Hagen fikk et fint opptrekkk, mens Hushovd satt på hjulet til Cavendish. Men Cavendish som i fjor ville føket rett fra, alle fikk det. Istedenfor var det Petacchi som var raskest og kunne juble for sin andre etappeseier i rittet. Den vanligvis super gode opptrekkeren Dean, fikk sin mulighet, pga. Farrar sine skader, og tok godt vare på sjansen og ble nummer to. På plassen bak han kom Boasson Hagen som dermed satt ny bestenotering i Tour de France. På plassen bak EBH kom McEwen som plukker innpå Hushovd i kampen om den grønne trøya. På femteplassen kom Robert Hunter som også han fikk spurte for seg selv. Hunter plasserte seg litt for dårlig og klarte akkurat ikke å passere McEwen, Boasson Hagen og Dean, selv om han hadde ekstrem stor fart over linja. Thor Hushovd skuffet stort og ble tilslutt nummer ni. Dermed ble det ikke samme jubeldag som i går, og Petacchi og McEwen plukker innpå Hushovd i kampen om poengtrøya. Cavendish var kanskje den som skuffet mest og ble nummer tolv. Etterpå var han tydelig skuffet og irritert, noe som gikk utover både sykkel og hjelm.

Dette var den første virkelige massespurten i årets Tour, og Pettachi var overlegen. Kanskje er det Petacchi sin tur til å plukke alle spurtetappene, som Cavendish gjorde i fjor? Er Petacchi tilbake til sitt gamle gode? Og hvem vinner den grønne trøya? Spørsmålene er mange, og svarene får vi etterhvert i Touren. Allerede i morgen venter en ny etappe som er laget for sprinterne. Blir det en ny Petacchi-seier, blir det brudd eller er det duket for Edvald eller Thor? La oss satse på det siste.

En analyse av spurten kommer senere i dag.

3 kommentarer:

  1. Petacchi er da Petacchi, Cavendish pleier ikke leke med ham akkurat. Litt misvisende overskrift, resten av innlegget var greit nok.

    SvarSlett
  2. Mente bare at Petacchi virker like overlegen i spurtene i Touren i år som Cavendish gjorde i fjor. Du har delvis rett når du sier at Cavendish ikke pleier å leke med Petacchi. I fjor var Petacchi bak Cavendish i 5 av de spurtseirene han tok. Petacchi hadde Cavendish bak seg i spurten kun ved et tilfelle den sesongen og det var i Giroen. Petacchi tok riktignok to andre seire med Cavendish i feltet, men da var Cav i en gruppe bak og kunne ikke spurte om seieren med Ali-Jet. Men en ting er sikkert. Alessandro Petacchi er tilbake i godt gammelt slag, og da er han ekstremt god. Han er tross alt en av verdens beste sprintere gjennom tidene!

    PS: Brodern var fornøyd med kommentaren din. Det var nemlig jeg som kom opp med overskriften og han som skrev resten av innlegget :)

    SvarSlett
  3. De gamle er fortsatt eldst, altså? All ære til Petacchi. Men jeg er imponert over Edvald. Etter hjelperytterjobben i går, viser han at han er å regne med.

    SvarSlett