fredag 23. juli 2010

Hushovd mistet grønt for godt!

I dag ventet en typisk spurtetappe. En kamp mellom de raskeste mennene i feltet. En kamp mellom Petacchi og Hushovd om den grønne trøya.

Men det var noen som ville det annerledes. Blant disse var Beschel, Oss, Pineau og Vaugrenard. Men det ble aldri noe farlig. Columbia, Lampre og Milram sto for det meste av drajobben. Oss, som den siste av de i bruddet, ble hentet inn med underkant av 3 kilometer igjen til mål.

Dermed var det duket for en spurt. Team Sky og Cervelo dro for henholdsvis Boasson Hagen og Hushovd. Men selv uten noe spesielt opptrekk var det "selvfølgelig" Cavendish som seiret. Han hadde Hushovd sitt hjul, men valgte heller å ta Petacchi sitt da italieneren dro til. Og han var totalt overlegen. Han så seg frem og tilbake, og det så ut som han lurte på hvor konkurrentene. På andreplass kom Dean, mens Petacchi tok tilbake den grønne trøya med sin tredjeplass. Veteranen McEwen kom på fjerdeplass, med Freire som nærmeste konkurrent. Boasson Hagen endte på en sjetteplass. Hushovd skuffet nok en gang stort, og ble bare nummer 14. Dermed ble han distansert av Petacchi i kampen om poeng. Før de to siste etappene leder Petacchi med 10 poeng. Dermed må nok Petacchi velte i Paris for at Hushovd kan ta tilbake trøya.

Hushovd sier selv at han gir opp trøya. Men det tviler vi sterkt på. Men det er ingen tvil om at det blir vanskelig, veldig vanskelig. I og med at Petacchi har vært ekstremt mye bedre enn Hushovd i massespurtene må det nok et uhell til for at Hushovd kan juble for grønt i Paris. Jeg vil faktisk si at det er større sjanse for at Cavendish vinner trøya enn at Hushovd gjør det. Cavendish er nå 6 poeng bak Hushovd, og jeg tror at Cavendish knuser Hushovd i Paris. Så dette er det jeg tror: Petacchi vinner trøya så lenge han unngår uhell. Og hvis han først blir innblandet i en velt eller lignende, så tror jeg Cavendish snapper trøya.

I sitt seiersintervju skrøt Cavendish av Team Sky sitt opptrekk. Kanskje ønsker han seg de som arbeidsgiver neste år. Det vil vel heller ikke være veldig overraskende hvis britiske Sky henter den klart beste spurteren i verden.

Vi kommer tilbake med en spurtanalyse senere i dag.

1 kommentar:

  1. Laget til Hushovd er oppskrytt. 14 plass er å blir for dårlig. Når BH kommer på 6 og han på 14 er det noe feil med hvordan laget kjører.

    SvarSlett