torsdag 8. juli 2010

Cavendish tilbake på topp

Mark Cavendish og HTC Columbia er tilbake på topp. Etter en floppdag i går slo de til i dag. De var ikke mange på slutten, men Mark Renshaw slo til på akkurat riktig tidspunkt, og Cavendish så ut som en helt annen rytter enn i går. Kraften, akselerasjonen og toppfarten er tilbake, og lettelsen og gleden i fjeset viste hvor viktig dette var for briten. Han er en vinner som har slitt med å komme først i mål denne sesongen. Tidvis er hele verden imot han, og nå gir han svar på tiltale. En veldig flott spurt. Det samme kan vi si om Ciolek som tok hjulet på hans tidligere lagkamerat. Tyskeren som også har slitt lenge fikk en flott andreplass. Også for oss nordmenn ble det en god dag. Edvald Boasson Hagen fortsatte sin fantastiske kjøring og ble nummer tre. De to hjelperne han fikk til disposisjon, Flecha og Thomas, gjorde en fantastisk jobb, men de ble en mann for lite. Boasson Hagen kom riktignok i en fin posisjon, men skulle han vunnet måtte han vært foran Cavendish når han startet spurten.

Thor Hushovd ble nummer fem, men var foran sine antatt argeste konkurrenter i kampen om grønt. Både Petacchi og McEwen var godt bak han. Kanskje får vi norsk kamp om grønt. Det er et drømmescenario. Petacchi skuffet i spurten, han var rett og slett for alene og havnet i for mye tafikktrøbbel. Spurtanalyse kommer senere.

1 kommentar:

  1. Vi vet jo at en Cavendish i form er verdens raskeste landeveissprinter. Velkommen tilbake! Og nok en gratulasjon til Edvald. Strålende innsats - igjen. Jeg vil anta at med litt mere erfaring fra sprinter som dette, vil evnen til å plassere seg bedre i feltet utvikle seg, og at det bare er et tidsspørsmål før han kan vinne en massespurt. Grattis til Hushovden også. Poengledelsen er jo, foreløpig i alle fall, betryggende. Jevne plasseringer er nok det viktigste for å beholde trøya.

    SvarSlett