mandag 5. juli 2010

Skadene og følgene etter veltene på dagens Tour-etappe - oppdatert

Tyler Farrar: Super-sprinteren er ute av årets Tour. Garmin hadde ingen god dag i dag og deres sprinter må gi seg med et brudd i albuen, melder hln.be. Dermed er en av de største kandidatene til den grønne trøya ute av årets Tour.

Christian Vande Velde: Som sagt hadde ikke Garmin noen god dag. Vande Velde ble kjørt på sykehuset til nærmere sjekk og tapte mye tid i sammendraget. Resultatene av sjekken er ikke kjent.

Julian Dean: Den siste av Garmin-rytterene som ble sendt til sykehuset var Hushovds tidligere opptrekker Julian Dean. Heller ikke er resultatene av sjekken kjent, men det ser ikke bra ut for Garmin-gutta. Også David Millar og Robert Hunter falt på dagens etappe, og ble sjekket av lagets lege, men det er neppe noe veldig alvorlig.

Robbie McEwen: "Kenguruen" fra Australia pådro seg et stygt sår på albuen. Han mistet svært mye blod, og regner med å få en smertefull dag i morgen, og han har vært på sykehuset for behadling. Bildet av albuen har han lagt ut på sin Twitter-profil. Bildet finner du her. På sin twitter side skriver han også følgene: "Ble bare to sting fordi det ikke var noe å sy sammen."

Mickael Delage: Måtte gi seg etter en velt tidligere enn der de fleste andre på etappen. Med litt under 60 kilometer igjen måtte franskmannen dessverre si takk for seg i årets Tour.

Fränk- og Andy Schleck: Begge brødrene var en tur i bakken, men ifølge Bjarne Riis skal begge være ok, med bare noen skrubbsår og andre småting.

Lance Armstrong: Mannen som nesten aldri veltet har begynt etter comebacket. Armstrong falt på dagens etappe og pådro seg skrubbsår på høyre siden. Ikke noe alvorlig for Armstrong.

Robert Gesink: Gesink satt i øverste gruppe rett etter velten og undertegnede trodde han hadde klart seg fint. Det hadde han også. På en måte. Gesink falt ikke da de andre falt. MEN han falt litt tidligere. Der pådro han seg ganske alvorlige skader. Et brudd på albuen er slett ikke bra for nederlenderen som måtte gi seg tidlig i fjorårets Tour på grunn av skade.

Alberto Contador: Mannen som ifølge seg selv ga orderen om å vente på brødrene Schleck, slapp ganske billig unna på dagens etappe. Selv om han skadet hoften,kneet og albuen satser han på å kunne kjøre morgendagens etappe uten problemer. Verre kan det hende at alle andre, utenom Navarro og Noval, måtte en tur i bakken i dag. Vi vet ikke om det er noen større skader på noen av lagkameratene til Contador.

BMC: Både Cadel Evans, George Hincapie og Mauro Santambrogio var nede i bakken i dag, men slapp unna noen brudd. Det ble "bare" skrubbsår for de tre. Vi er ikke sikre på om noen av de andre BMC-gutta ble skadet, men trolig gikk det bra med dem.

Trolig er det flere som har skrubbsår og andre skader, men vi vet ikke alle som ble skadet i dagens velter.

Begge nordmennene kom seg uskadet gjennom dagens etappe. Men Edvald Boasson Hagen måtte gi sykkelen sin til Bradley Wiggins etter at Wiggins hadde fått sin sykkel ødelagt i velten. Ifølge EBH var dagens etappe litt småskummel, men alt skal ha gått bra med han og Wiggins.

PS: Manuel Cardoso, Mickael Delage, Mathias Frank, Adam Hansen og Tylar Farrar har måttet gitt seg. I tillegg ble Xavier Florencio utestengt av Cervelo før starten av Touren.

1 kommentar: