onsdag 7. juli 2010

Månedens rytter i juni

Janez Brajkovic: Sloveneren fikk sitt endelige gjennombrudd i Criterium du Dauphine Libere, hvor han blant annet vant en etappe og fikk både andre- og tredjeplass. Likevel var det ikke etappeplasseringene som fikk mest oppmerksomhet. Det var nemlig sammenlagtseieren, noe som betydde at Contador ble henvist til andreplass.

Alberto Contador: Contador ble henvist til andreplassen i Criterium du Dauphine Libere. Likevel fikk han med seg to etappeseire og seier i poengkonkurransen. Mest imponerende var allikevel seieren opp Alpe d’Huez.

Fränk Schleck: Storebror Schleck vant tredjeetappen av Tour de Suisse på imponerende måte. På den avsluttende tempoen kjørte han overraskende bra og sikret seg sammenlagtseieren. Før dette hadde han også vunnet en etappe i Luxembourg rundt, og blitt nummer to i sammendraget ett sekund bak Matteo Carrara. På slutten av måneden ble han nummer to i det luxembourgske tempomesterskap, før han sikret seg den luxembourgske mestertrøyen noen dager senere.

Robert Gesink: Vant kongeetappen i Tour de Suisse og viste at Tour-formen var som den skulle. Falt litt igjennom på den avsluttende tempoetappen og ble nummer fem i sammendraget.

Lance Armstrong: Ble nummer tre i Luxembourg rundt i starten av måneden, før han litt senere ble nummer to i Tour de Suisse. Tour de France formen er inntakt for den syvdobbelte mesteren.

Edvlad Boasson Hagen: Edvald hadde hatt skade-problemer siden mars, og hadde bare syklet to løp siden Milano-Sanremo. Allikevel fikk han med seg en tredjeplass og en etappeseier i Criterium du Dauphine Libere. Etappeseieren må man bare lese om. I slutten av måneden vant han selvfølgelig tempoen i NM. Sterkt etter å ha vært ute så lenge.

Det var også andre ryttere som kjørte bra i juni. Mener du at noen andre var månedens rytter må du gjerne legge inn en kommentar med navn på rytter, og gjerne en begrunnelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar