torsdag 15. juli 2010

Renshaw brøytet Cavendish til seier!

Det ble en typisk spurtetappe hvor et lite utbrudd fikk gå avgårde. Hovedfeltet hadde selvsagt full kontroll på utbryterne, men kjørte dem inn tidligere enn normalt. Det førte til at Saxo Bank satt full fart i vinden. Feltet ble stadig tynnere, og Columbia fikk en billig reise. Det utnyttet de godt på slutten. Mark Renshaw brøytet vei for Cavendish, og brukte hele regelverket i kampen om å få Cavendish frem i fronten. Kanskje brøt han også reglene en gang eller to. Det var dette arbeidet til Renshaw pluss hans blokkering av Tyler Farrar som brøytet vei for Cavendish sin seier. Han gikk på en lang spurt, men fikk tidlig de nødvendige meterne med en gang. Petacchi og Farrar hadde ingen sjanse til å komme opp på siden av briten som vant overlegen.

Hushovd som ble veldig alene i spurten mistet trøya. Den overtok Alessandro Petacchi. Nå skal det bli tøft å vinne den tilbake fra en av feltets raskeste mann. Heller ikke Edvald Boasson Hagen fikk det til i dag. Alt i alt en skuffende norsk dag. Vi kommer tilbake med en fyldigere spurtanalyse senere i dag.

PS: Husk å meld dere inn på privatligaen vår (sykkelerbest) på TV2 manager!

3 kommentarer:

  1. Siden du nevner at Columbia fikk en billig reise; hvor i heiteste er Cervelo? Hittil i touren har de overlatt omtrent alt arbeid til de andre spurtlagene. Et av lagene som arbeider minst. I dag ble Renshaw disket; det var jo ikke akkurat gentlemanssykling han drev med, men jeg har sett verre ting gå upåtalt hen. Cavendish er forferdelig rask. Edvald bør vel snart ha oppfattet at det ikke er lurt å legge seg på siden av feltet, og Tor er ikke helt rask nok.

    SvarSlett
  2. Enig at det har skjedd værre ting men han gjør det jo nesten hver gang,spærrer og dytter bort alle andre som har tenkt seg å spurte.Cavendish er da så hurtig at han vinner jo uansett,og da trenger de ikke å være så til de grader ufine som Columbia er.Men for at Cavendish som er i kraftig ubalanse skal unngå psykiatrisk hjelp så er best å få han først i mål.

    SvarSlett
  3. Profesjonell sykkelsport er helt gjennomført råtten! Doping og skittent taktikkeri.

    SvarSlett