lørdag 10. juli 2010

4 norske seiere, og total dominans for juniorene

Vi begynner akkurat som i går med de yngste klassene, når vi skal omtale U6s avsluttende dag.

I klassen Coming Bikers ble beste nordmann Fillip Hoelgaard, lillebroren til mer kjente Daniel, på en fjerdeplass. Også Marius Christoffersen kjørte bra, og ble nummer 6. Og for dere som ikke forstår hva klassen Coming Bikers er, så er det den aller yngste klassen, hvor både gutter og jenter kan delta.

I jenter 11-12 år overbeviste Susanne Andersen nok en gang, med en flott andreplass. Også Ingvild Gåskjenn viste seg svært bra frem, og kjørte inn til tredje beste tid. Det ble dansk sammenlagtseier, og hun fikk selskap av to norske jenter på pallen. Godt kjørt!

I gutter 11-12 år ble det delt seier! På den 4 kilometer lange tempoen kjørte Truls Aasland (Stavanger SK) og danske Rasmus Lund Pedersen og kjøre like fort. Dermed fikk Aasland nok en seier, og kanskje er kommet et nytt Stavanger-talent opp og frem. Også Sedrik Ullebø kjørte nok et godt løp, og ble nummer 5. I sammendraget vant Aasland! Ullebø fra Sogn CK ble nummer 4. Gratulerer til begge to.

I jenter 13-14 år ble det dansk dominans. 4 av de 5 første var DCU-syklister. Beste norske ble Astrid Paulsen (Sandnes SK) på en 6. plass. Beste norske i sammendraget kom på niendeplass og heter Elise Andreassen, også hun fra Sandnes SK. På plassen bak kom lagkamerat Paulsen.

Også i dag kan vi juble for seier til Marius Skjolden i klassen gutter 13-14 år. Han vant med 4 sekunder, og var hele 22 sekunder foran tredjemann. Også Vicor Köhler, Grimstad SK, kjørte en bra tempo og ble nummer 5. Mathias Skjold, også han fra Grimstad SK, kom på 7. plass. Meget bra kjørt av de tre guttene. Skjolden kunne ikke bare juble for etappeseier, men også for sammenlagtseier. På pallen fikk han også selskap av Köhler som ble nummer 3. Sterk prestasjon av begge to!

I jenter 15-16 år var det nok en gang Julie Vollum Bø, Lillehammer CK, som ble beste norske. På hennes beste disiplin ble hun nummer 4. På den 8 km lange tempoen var hun kun 9 sekunder bak vinneren. Kanskje hadde det godt bedre for Vollum Bø, hvis tempoen hadde vært noen kilometer lenger. Men for all del: En god prestasjon av Lillehammer-syklisten. I sammendraget ble Vollum Bø beste ikke danske på en femteplass. Danskenes store bredde skal nok ha noe av æren for at DCU kapret de 4 første plassene.

Også i klasssen Team U6 var en Lillehammer-syklist beste nordmann. Oskar Svendsen kjørte nok en gang godt, og ble nummer 3. Også Thomas Larsen kjørte bra, og kom på plassen bak Svendsen. I sammendraget kom de to nordmennene på henholdsvis andre- og tredjeplass. Godt kjørt.

I klassen gutter 15-16 år viste nok en gang Ullensaker-syklistene Petter Theodorsen og Marius Ylven Westgaard seg frem. De kom på andre- og tredjeplass. I sammendraget ble de også nummer 2 og 3. De var 14 og 24 sekunder bak vinneren.

I damer elite ble det norsk seier! Den som kunne juble var Tina Andreassen fra Ringerike. Hun var totalt overlegen, noe som resulterte i en seier på hele 36 sekunder. Også Martine Amudsen kjørte bra og ble nummer 5. Med dagens gode kjøring klatret Andreassen opp på fjerdeplass sammenlagt.

I menn elite kom Niklas Åkvik på andreplass. Selv om han var rundt halvminuttet bak, må vi si at det var svært godt kjørt av den talentfulle PlussBank Cervelo-syklisten. Ellers var det labre resultater. Nest beste nordmann ble nummer 12, over 1 minutt bak vinneren Tobias Ludvigsson. I sammendraget ble Christer Jensen norges beste på en 6. plass. De neste nordmennene ble nummer 8, 9 og 10. Disse plasseringene sto Håvard Blikra, Daniel Slåtto Gomnes og Niklas Åkvik for.

Og så til dagens høydepunkt. For man overdriver ikke når man sier dette: De norske juniorene har vært totalt overlegne i Sverige. Og nok en gang ble det norsk dominans. De 4 (!) første plassene gikk til nordmenn. Sondre Holst Enger, Glåmdal SK, vant 11 sekunder foran lagkamerat Sindre Eid Hermansen. På tredjeplass kom Nicholas Hammersland, Bergen CK, 15 sekunder bak. Plassen bak ble besatt av Magnus Tønsaker. Godt prestert av alle fire. Hele 7 av de 10 beste er nordmenn. Resultatene i lagsammendraget viser også nordmennenes domimans. Glåmdal SK ble beste lag, 53 sekunder foran Team Flammen (et lag bestående av ryttere fra 7 forskjellige klubber) og 1 minutt og 10 sekunder foran Ringerike SK. I det individuelle sammendraget vant Espen Gullingsrud 11 sekunder foran Holst Enger og Henrik Steen Haugen. Norge fikk også 5-, 7-, 8-, 9-, 10-, 11-, 12-, 13-, 14- og 15. plass!!! Disse plasseringene sto Eid Hermansen, Hammersland, Herman Dahl, Tønsaker, Anders Kristoffersen, Morten Bjerke Jægersborg, Andreas Sæterøy Johansen, Magnus Erlend Tangen, Thomas Håndstad og Kristoffer Johan Aurang for. Det var mange navn det. Men en ting er sikker. De norske juniorene har dominert U6, og fremtiden til norsk sykkelsport har vel aldri sett bedre ut. Forhåpentligvis klarer de fleste, helst alle, å ta steget videre når den tid kommer.

I og med at dette var siste dag i U6 kan man bare ta frem kulerammen og telle antall norske seiere. Tro meg; dere kommer til å trenge den kulerammen. Så godt har de norske rytterne prestert!