søndag 11. juli 2010

Dette blir tidenes Tour de France!

Den første fjelletappen ble en virkelig ryasare. I starten var det stor kamp om å få bli med i bruddet, og det var Moerenhout, Aerts, Moinard, Minard, Erviti, Riblon og Vaugrenard. Det ble faktisk også et fall før bruddet fikk gå. Der gikk blant annet Evans og Pineau ned. Men det var ikke det eneste fallet på dagens etappe. Noen kilometer før den første 1.kategorien falt Lance Armstrong. Med god hjelp av lagkamerater kom han seg opp til feltet. Men det var ikke nok med gode lagkamerater. Armstrong var ikke god nok og slapp favorittgruppa. Han falt nok en gang på toppen av 3.kategorien, noe som bidro til at han aldri kom seg opp, og tapte rundt 12 minutter. Dermed er den syvdobbelte vinneren ute av sammenlagtstriden.

Foran i feltet hadde Sky satt fart på. Senere tok Astana over, og viste at laget deres var svært undervudert. Inn i den siste bakken satt Astana med Tiralongo, Navarro, Vinokourov og Contador. Vinokourov og Tiralongo satt opp stor fart, før det var Navarro som overtok. Joaquin Rodriguez Oliver var den første som angrep, men ble senere kjørt inn. Navarro gjorde en vanvittig jobb for Contador, og mange vil nok si at han er dagens mann. Han dro såpass hardt at Wiggins virkelig fikk det, og han tapte omtrent 1.40.

De første rykkene i favorittgruppa ble satt inn omtrent 1 kilometer før mål. Det var Kreuziger som startet moroa, men Contador tettet luka lett. Etter at det var samlet igjen, prøvde blant annet Gesink og Samuel Sanchez seg, men også dette tok Contador seg av. MEN med ca. 700-800 meter før mål angrep Andy Schleck. Denne gangen klarte ikke Contador å tette luken som oppsto. Faktisk var det bare S. Sanchez som klarte å følge Schleck. Sanchez tok det meste av føringen av de to i tet. Kanskje håpet han at Schleck skulle gi han seieren. Det gjorde han ikke. Schleck spurtslo (!) Sanchez, og kunne juble for sin første Tour de France-seier. Ti sekunder etter Schleck kom restene av favorittgruppa. Gesink tok spurten foran Kreuziger, Contador, Evans, Van Den Broeck, Leipheimer, Basso, Menchov og Sastre. Ti sekunder bak dette igjen kom Michael Rogers som igjen var 19 sekunder foran Joaquin Rodriguez Oliver. Hesjedal, Klöden og De Weert kom inn 1.14 bak.

Wiggins tapte 1.45, mens Armstrong kom i mål hele 11.45 bak lillebror Schleck.

I sammendraget leder nå Evans 20 sekunder foran dagens seierherre. Contador er nummer tre 1.01, to sekunder foran Van Den Broeck. Alle resultater kan du finne her: http://www.letour.fr/2010/TDF/LIVE/us/800/classement/index.html eller her: http://www.cyclingnews.com/races/97th-tour-de-france-gt/stage-8/results

I sammendraget er det meget åpent, og det er fortsatt rundt 10 syklister som kan vinne samendraget. Ingen har vist seg spesielt frem, og vi ser ikke bort fra at dette kan bli TIDENES Tour de France! Det kommer til å blir action, dramatikk og angrep på angrep!

2 kommentarer: