søndag 4. juli 2010

Opptakt til U6 Sverige

For første gang fikk vi spørsmål fra en leser om vi kunne følge med på et ritt. Hadde vel ikke trodd at U6 i Sverige skulle være rittet som skapte mest seerinteresse, men det viser at vi har den rette leserbasen. U6 i Sverige er et flott ritt, spesielt for de yngre klassene. Det er en av få muligheter for yngre løpere til å matche seg mot andre skandinavier. Et aldri så lite høydepunkt for mange lovende norske syklister.

Etappene
Løpet starter i morgen med en kort prolog. Ingenting vil bli avgjort her, men det er en mulighet til å få en god start. På tirsdag skal noen forsvare trøyer, mens andre skal angripe, når den første fellesstartetappen kjøres. I de eldre klassene er det en 21 kilometer lang rundløype som skal forseres flere ganger (ulik distanse for de ulike klassene). Også på onsdag skal det kjøres løp over relativt lange distanser. Mye kan avgjøres i sammendraget disse dagene, for på torsdag og fredag venter kortere løp. Torsdagen er et rent gateritt hvor det garantert blir stor fart. Fredagens etappe er noe merkelig. En 7,5 kilometer lang løype skal kjøres ganske få ganger, og distansen er omtrent halvparten av de andre fellesstartetappene. En snodig mellomting mellom et gateritt og en fellesstart. Det er nok få i feltet som har rutine på denne distansen, så det taktiske aspektet kan bli en utfordring. Hele U6 avsluttes med en ganske lang tempoetppe (14 kilometer for de eldste klassene). Alt kan vinnes eller tapes på denne etappen. Det er i hvertfall lite som er avgjort før den siste etappen.

Norske håp
Det er utrolig mange norske deltakere på start, og flere av dem har sjansen til å hevde seg høyt oppe i de ulike klassene. I herrer elite (det er ikke bare yngre klasser som deltar) har Norge noen seierskandidater. Det er nok allikevel noen svensker som er de største favorittene. Av de norske nevner vi Niklas Åkvik, Christer Jensen, Pål Ødegård og Håvard Blikra. Favorittene i klassen er Patrick Moren og Linus Dahlberg, i tillegg til at det sikkert er flere sterke utlendinger jeg har dårlig oversikt over.

I juniorklassen har vi en helt utrolig stor norsk deltakelse. Har jeg ikke telt helt feil er 53 av ca 100 startene norske. Med andre ord er ca 50 prosent av juniorfeltet norsk. Det gleder noe voldsomt. Fantastisk morsomt at vi har klart å få opp en slik bredde i denne klassen. Det vil bidra til at vi om noen år kommer til å ha en haug av gode norske proffer og semiproffer. De aller beste norske juniorrytterne stiller ikke. Med andre ord er ingen av de norske storfavoritter, men mange kan gjøre det bra i sammendraget og på etapper. Vi nevner i fleng: Sebastian Baksaas, Sondre Asheim, Andreas Sæterøy Johansen, Henrik Steen Haugen, Sindre Eid Hermansen, Tormod Jacobsen, Sondre Holst Enger, Nicholas Hammersland, Alexander Moe Lundgren, Oscar Landa, Sindre Lunke, Kristofer Aurang og Kristian Vika. Favoritter må nok allikevel danskene fra Herning CK og Team Designa Kökken være.

Så er det en klsse jeg ikke har skjønt helt hva er for noe, men viktig er den. Forstår jeg det rett er Team U6 klassen det samme som M15-16 klassen, bare at her samles ryttere på tvers av klubber på felles lag i kampen om lagseire. Blant de norske lagene virker Team Bikers og Sandnes 1 sterke. Jeg har ikke veldig god oversikt over hvem som er gode i denne klassen, men Team Bikers virker ekstremt gode. Med temposterke Thomas Ekrem (enormt tempotalent) og ellers veldig kjøresterke ryttere som ofte er høyt oppe i nasjonale ritt blir nok dette laget det største norske håpet i denne klassen.

Vi vil føge resultatene fra rittet tett og komme med oppdateringer hele uken. Har noen av dere lesere mer informasjon eller kommentarer til resultatene legg gjerne inn kommentarer eller send oss en mail på sykkelerbest@hotmail.com.

2 kommentarer:

  1. Hvordan går det med daniel Hoelgaard?
    Tror ikke han stiller. Brødrene, markus 15-16 kl. Og minsten Tillit ser jeg er med.

    SvarSlett
  2. Hverken Daniel Hoelgaard eller de andre landslagssyklistene på juniorsiden er med. De lader sikkert opp til andre begivenheter. Uten at jeg vet det sikkert regner jeg med at han skal kjøre både EM og VM senere i sesongen.

    SvarSlett